Calea Lactee. Autobiografia galaxiei noastre

în stoc
SKU
a256191
49.00 LEI
Pe scurt
Moiya McTier devine vocea Caii Lactee in aceasta "autobiografie" fascinanta si accesibila publicului larg, pentru a spune povestea descoperirilor stiintifice legate de casa noastra galactica, de la formarea ei la inevitabila moarte si la toate lucrurile interesante dintre ele.
Mai multe informații
EdituraPublica
Colecție Co-lectia de stiinta
ISBN 978-606-722-562-4
Traducător Vasile Decu
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 15 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCalea Lactee. Autobiografia galaxiei noastre
Rating-ul tău

Moiya McTier devine vocea Caii Lactee in aceasta "autobiografie" fascinanta si accesibila publicului larg, pentru a spune povestea descoperirilor stiintifice legate de casa noastra galactica, de la formarea ei la inevitabila moarte si la toate lucrurile interesante dintre ele.

Cateva miliarde de ani, Calea Lactee a fost martora aparitiei si evolutiei vietii pe Pamant si a urmarit existenta a peste o suta de miliarde de oameni. Dar s-a simtit incredibil de insingurata, iar povestile ei au fost mereu spuse de altii. Insa acum Calea Lactee a primit sansa de a ne vorbi "direct", in numele ei si al sutei de miliarde de stele care o compun, alaturi de un undecilion (1 urmat de 36 de zerouri) de tone de gaz care se afla intre ele.
 
Povestea ei a inceput in urma cu treisprezece miliarde de ani, cand nori uriasi de gaz care pluteau prin plasma primordiala a universului si-au pierdut echilibrul gravitational si s-au condensat pentru a da nastere unei galaxii pe care o stim astazi drept Calea Lactee. De atunci, galaxia noastra a privit cum energia intunecata i-a impins prietenii tot mai departe, cum oamenii i-au mitologizat numeroasele sale nume si roluri si cum arheologii galactici au reusit sa-i stabileasca varsta reala (foarte nepoliticos). Calea Lactee a absorbit gauri negre supermasive, si-a facut cativa dusmani printre vecinii galactici si a plans la moartea a nenumarate dintre stelele sale. Galaxia noastra s-a si indragostit!
 
Asa ca, dupa tot acest timp indelungat, Calea Lactee considera ca a adunat suficienta experienta de viata pentru a-si scrie biografia sincera pe care o asteptam cu totii. Povestea ei fascinanta dezvaluie istoria si viitorul universului, cu multe detalii stiintifice, dar intr-un stil foarte accesibil. Este si un rezumat ideal al cunoasterii noastre astronomice.
 
Un experiment literar delicios de ireverentios, plin de informatii fascinante din astrofizica si din observarea cerului. O perspectiva la persoana I pe care doar un astrofizician ne-o poate oferi. Iar umorul autoarei si atentia ei la detaliile explicatiilor fac din aceasta carte autobiografia pe care o merita galaxia noastra! - Brian Keating, profesor de fizica si autorul cartilor Losing the Nobel Prize si Into The Impossible: Think Like a Nobel Prize Winner