Când priveşti înapoi

în stoc
SKU
a259472
Preț special 37.46 LEI Preț standard 49.95 LEI
Pe scurt
În octombrie 2016, regizorul de film columbian Sergio Cabrera asistă la o retrospectivă a operei sale în Barcelona. Trece printr-o perioadă dificilă: tocmai i-a murit tatăl, căsnicia i se destramă, iar ţara sa natală a respins, prin referendum, acordurile de pace care puteau pune capăt zecilor de ani de conflicte. În aceste zile, Sergio rememorează evenimentele ce au marcat viaţa lui şi a tatălui său: de la Războiul Civil din Spania până la exil, de la Revoluţia Culturală chineză la războiul de gherilă din Columbia şi urmările sale dureroase...
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom
ISBN 9789734694372
Traducător Marin Mălaicu‑Hondrari
Număr de pagini 424
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCând priveşti înapoi
Rating-ul tău

În octombrie 2016, regizorul de film columbian Sergio Cabrera asistă la o retrospectivă a operei sale în Barcelona. Trece printr-o perioadă dificilă: tocmai i-a murit tatăl, căsnicia i se destramă, iar ţara sa natală a respins, prin referendum, acordurile de pace care puteau pune capăt zecilor de ani de conflicte. În aceste zile, Sergio rememorează evenimentele ce au marcat viaţa lui şi a tatălui său: de la Războiul Civil din Spania până la exil, de la Revoluţia Culturală chineză la războiul de gherilă din Columbia şi urmările sale dureroase, cititorul va descoperi destine ieşite din comun. În egală măsură saga de familie şi roman istoric bazat pe fapte şi personaje reale, Când priveşti înapoi vorbeşte despre povara trecutului, despre felul în care valurile istoriei îşi lasă amprenta asupra vieţii unui individ.

Portretul construit de Juan Gabriel Vásquez personajului principal, Sergio, nu e o simplă critică la adresa unui sistem politic autoritar. E şi un bildungsroman plin de sensibilitate despre felurile în care durerea sufletească şi deziluzia politică se împletesc în formarea personalităţilor noastre... Un studiu incisiv asupra pericolelor ideologiei în coliziune cu arta.

Kirkus Reviews

Scriitorul columbian Juan Gabriel Vásquez are un talent de magician în menţinerea echilibrului dintre realitate şi ficţiune... Un roman minunat şi captivant.

The Guardian