Canta che ti passa

Epuizat din stoc
SKU
C192908
Preț special 34.14 LEI Preț standard 45.51 LEI
Pe scurt
Dialoguri purtate de soprană cu jurnalistul Sever Voinescu.
Virginia Zeani (născută în 1925 la Solovăstru, judeţul Mureş) este considerată una dintre cele mai importante cântăreţe ale secolului XX. Cele aproape 700 de apariţii în rolul Violetta Valery din Traviata verdiană au consacrat-o drept una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună interpretă a acestui personaj binecunoscut. Virginia Zeani a debutat în 1948 la Bologna chiar în Traviata; confirmarea internaţională avea să vină în 1952 când a înlocuit-o pe Maria Callas într-un spectacol la Teatro Communale din Florenţa. Virginia Zeani a obţinut succese răsunătoare pe cele mai importante scene de operă ale lumii - de la Scala din Milano la Covent Garden din Londra şi Metropolitan din New York. A întruchipat de-a lungul carierei nu mai puţin de 69 de personaje de operă, interpretate în compania celor mai mari voci ale timpului.

Virginia Zeani s-a retras de pe scenă în 1983 şi a devenit una dintre cele mai apreciate profesoare de canto la nivel mondial, printre discipolii săi regăsindu-se vedetele contemporaneităţii, nume ca Vivica Genaux şi Elina Garanca. Virginia Zeani este stabilită în prezent în Florida - Statele Unite ale Americii.

În 11 mai 2011, Virginia Zeani a fost decorată de Casa Regală a României pentru meritele sale excepţionale ca reprezentant al culturii române.
Mai multe informații
EdituraGalaxia Gutenberg
Colecție În afara colecţiilor
Ediția cărții Ediţia a II-a, revăzută şi adăugită
ISBN 978-973-141-307-5
Număr de pagini 300
Tip copertă Ediţie cartonată
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCanta che ti passa
Rating-ul tău