Capcana

în stoc
SKU
a229507
36.00 LEI
Pe scurt

Lilja Sigurðadóttir s-a născut în Islanda, la Akranes, în 1972, și a crescut în Mexic, Suedia, Spania și Islanda. Operele de dramaturgie ale Liljei au fost răsplătite cu premii, dar a scris până acum și șase romane polițiste.
Lațul, primul dintr-o serie nouă, a devenit bestseller internațional, iar drepturile de ecranizare au fost cumpărate de Palomar Pictures din California.
În 2019, Lilja a primit „Drop of Blood”, premiul islandez pentru literatură polițistă, pentru romanul Betrayal (Svik).

Al doilea volum din seria Reykjavík Noir

După ce s-a stabilit în Florida cu fiul ei, Sonja crede că a scăpat, în sfârșit, de lațul întins de lumea interlopă a drogurilor. Dar când fiul ei, Tómas, e răpit, ea se vede nevoită să ia totul de la capăt – în Islanda, la Reykjavík, ascuns încă sub cenușa vulcanului Eyjafjallajökull .

Aici, iubita ei, Agla, își așteaptă sentința pentru fraudele financiare comise în timpul crizei, iar Sonja refuză să o întâlnească. În același timp, Agla datorează bani unor indivizi extrem de puternici, care nu se dau în lături de la nimic să-i recupereze.

Avându-l alături pe fostul ei dușman, Bragi, ofițerul de la vamă, Sonja își pornește planul împotriva lumii interlope și a diabolicului ei fost soț ca să-l salveze pe Tómas.

Însă lucrurile nu merg chiar atât de simplu, iar Sonja se pomenește prinsă într-o capcană care va pune în pericol viețile tuturor…

 

„Un roman tensionat, original, care oferă multe răsturnări de situație neașteptate.”

Sunday Times

„O carte dură, tulburătoare, care nu face compromisuri”

Val McDermid

„Tensionat și alert, amestecul interesant de crime birocratic și prafuri albe poate fi savurat de sine stătător, dar vă recomand să citiți mai întâi excelentul volum anterior, Lațul.”

The Guardian

„Cu personaje pe care, deși nu vrei, e imposibil să nu le simpatizezi, Sigurðardóttir îl poartă pe cititor într-o călătorie care-ți taie răsuflarea… Un roman stilat, compact și captivant.”

Jon Coates, Daily Express

Mai multe informații
EdituraCrime Scene Press
ISBN 9786068959788
Număr de pagini 288
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCapcana
Rating-ul tău