Căpitanul Apostolescu și piromanul

în stoc
SKU
a229035
29.90 LEI
Pe scurt

Horia Tecuceanu s-a născut la Iași, pe 30 mai 1929. După liceu, a lucrat ca lăcătuș și, între 1950 și 1951, a urmat cursurile unei școli militare de aviație. O perioadă a fost și economist. A debutat în 1969 cu romanul Căpitanul Apostolescu anchetează, care a avut un mare succes de public, fiind bine receptat și de critica literară. A continuat să scrie romane polițiste, dezvoltându-și și rafinându-și personajul de-a lungul a peste cincisprezece volume. A murit pe 2 noiembrie 1997, la București. Cărțile lui Horia Tecuceanu sunt și valoroase documente de epocă. Volumele sale documenteaza literar diferite aspecte ale perioadei comuniste – uneori spunând adevărul, alteori falsificând lucrurile (cel mai probabil la presiunile cenzurii) –, oferindu-ne o imagine destul de cuprinzătoare a unei epoci care, încet-încet, se estompează în memoria noastră. De aceea, Editura Publisol a ales să publice aceste cărți fără să elimine nimic din ele și fără să le adapteze, considerând că astfel s-ar pierde elementul documentar al textelor.

La ancheta începută în urma unui incendiu se constată că există o mare probabilitate ca acesta să fi fost provocat intenționat cu scopul ascunderii unei crime. De caz se ocupă căpitanul Apostolescu. Victima este o femeie în vârstă. Suspect principal e soțul acesteia, care o amenințase că o va ucide pe motiv că femeia îl înșela. Însă și bătrânul este găsit decedat într-o cameră a locuinței incendiate. Se presupune că mobilul l-ar fi putut constitui jaful, iar ancheta îi vizează acum pe toți cei care ar fi putut avea acces în domiciliul victimelor. Survine însă un alt incendiu, provocat într-un mod asemănător cu cel dintâi, victima fiind tot o femeie în vârstă.
Să fie vorba despre un piroman care își alege același gen de victime? Cele două incendii sunt, oare, legate de un mobil similar? În final, căpitanul Apostolescu va reuși să dezlege ambele enigme, cea de-a doua având o rezolvare cu totul neașteptată.

Mai multe informații
EdituraPublisol
ISBN 9786069605035
Număr de pagini 243
Formatul cărţii 11 x 13 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCăpitanul Apostolescu și piromanul
Rating-ul tău