Cartea Caselor

în stoc
SKU
a246318
42.00 LEI
Pe scurt
„Cartea caselor” este o colecţie de poveşti cu tâlc despre zidiri şi ziditori, despre arhitecturi vii, locuite şi tranzitate de oameni, despre modul divers în care se poate experimenta spaţiul.
Mai multe informații
EdituraEditura ACS
Colecție Cartea de salvare
ISBN 978-606-892-216-4
Număr de pagini 120
Formatul cărţii 21 x 21 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCartea Caselor
Rating-ul tău

„Cartea caselor” este o colecţie de poveşti cu tâlc despre zidiri şi ziditori, despre arhitecturi vii, locuite şi tranzitate de oameni, despre modul divers în care se poate experimenta spaţiul.

"Vei călători împreună cu boieri, domni, artiști de seamă, etnologi, compozitori, oameni de știință, dirijori și persoane binecuvântate și vei traversa România în timp și spațiu ca să înțelegi parfumul vremurilor și felul în care oameni diverși au gândit, au construit și au locuit. Ne vom așeza și vom locui în palate și bordeie, precum cel plecat să descopere lumea, să învețe și să se minuneze.

Casele sunt povești solidificate pe care, dacă știi să le privești, îți vor povesti foarte multe prin tencuiala, decorațiile și ferestrele lor. Poveștile se vor desluși prin felul oamenilor de a fi și de a le locui. Știu că îți plac poveștile și, ca și mine, le citești sau le asculți fascinat, imaginându-ți tot ceea ce auzi!
Te așteaptă o aventură frumoasă. Înaintează cu pasiune și însoțește-te cu un dicționar, o lupă și multă curiozitate. Am ascuns în desenele paginii fraze-furnică scrise cu litere mici, ca să ai satisfacția descoperitorului de comori. Vei găsi în ele explicații care vor îmbogăți firul poveștii, vorbe iscusite ale pasagerilor cărții sau mici creuzete umplute cu înțelepciune care îi așteaptă pe cei însetați de cunoaștere." Alexandra Mihailciuc

Cartea panoramează câteva tipologii universale, cu adaptările aferente spaţiului românesc, invitând cititorul să experimenteze spaţii istorice precum conacele, culele sau palatele. Să facă o vizită în ceea ce a mai rămas din oraşele, cu mahalalele şi moştenirea lor interbelică. Să vadă lumea dintr-o casă de târgoveţ. Să exploreze substanţa arhaică a satelor româneşti în câteva forme de locuire memorabile: bordeiul, casa cu prispă, locuinţa lacustră şi altele. Să parcurgă ţara într-o căruţă cu coviltir sau în substanţa efemeră a unui cort. Să se mute într-un apartament de bloc, într-un penthouse sau într-un far. Pe scurt, locuirea, în spaţiu şi timp, tratată neexhaustiv şi văzută întotdeauna ca sursă de inspiraţie pentru prezent.