Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho

în stoc
SKU
a258400
34.95 LEI
Pe scurt

Drumul pe care mergi singur – Dokkōdō • 35 de articole despre strategie – hyōhō sanjūgo kajō

Cu puțin timp înainte de a muri, samuraiul Miyamoto Musashi se retrage în peștera Reigandō din regiunea Kumamoto, unde scrie Cartea celor cinci cercuri – Gorin no Sho. Tradusă de-a lungul anilor în numeroase limbi, lucrarea pe care acest legendar maestru al sabiei a lăsat-o posterității este atât un manual de strategie, cât și o incursiune în filosofia artelor marțiale. Musashi descrie tehnici aplicabile în lupta cu unu sau mai mulți adversari și arată cum acestea, îmbinate cu preceptele Zen, pot fi utile în viața de zi cu zi. Pentru a înțelege mai bine scrierile maestrului de sabie, volumul este completat cu ilustrații și comentarii pentru fiecare capitol, ce reflectă contextul istoric și cultural al epocii. Ediția include alte două texte renumite, un set de 21 de reguli de conduită morală concepute de celebrul samurai pentru discipolii săi intitulat Drumul pe care mergi singur – Dokkōdō, cu o secțiune de comentarii, precum și tratatul de instruire în arta sabiei 35 de articole despre strategie (Hyōhō sanjūgo kajō).

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Hexagon
Ediția cărții a VI-a
ISBN 9789734694426
Traducător Neculai Amălinei
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho
Rating-ul tău

Cu puțin timp înainte de a muri, samuraiul Miyamoto Musashi se retrage în peștera Reigandō din regiunea Kumamoto, unde scrie Cartea celor cinci cercuri – Gorin no Sho. Tradusă de-a lungul anilor în numeroase limbi, lucrarea pe care acest legendar maestru al sabiei a lăsat-o posterității este atât un manual de strategie, cât și o incursiune în filosofia artelor marțiale. Musashi descrie tehnici aplicabile în lupta cu unu sau mai mulți adversari și arată cum acestea, îmbinate cu preceptele Zen, pot fi utile în viața de zi cu zi. Pentru a înțelege mai bine scrierile maestrului de sabie, volumul este completat cu ilustrații și comentarii pentru fiecare capitol, ce reflectă contextul istoric și cultural al epocii. Ediția include alte două texte renumite, un set de 21 de reguli de conduită morală concepute de celebrul samurai pentru discipolii săi intitulat Drumul pe care mergi singur – Dokkōdō, cu o secțiune de comentarii, precum și tratatul de instruire în arta sabiei 35 de articole despre strategie (Hyōhō sanjūgo kajō).

Calea strategiei – hyōhō no michi • Pământul • Apa • Focul • Vântul • Vidul • Drumul pe care mergi singur – Dokkōdō • 35 de articole despre strategie – hyōhō sanjūgo kajō

Miyamoto Musashi (1584-1645), samurai, scriitor, pictor și caligraf. S-a evidențiat prin stilul său unic de luptă, cu două săbii. A dezvoltat o filosofie a strategiei în artele marțiale pe care a prezentat-o ulterior în cărțile sale, Oglinda Căii Strategiei (Hyōdōkyō), 35 de articole despre strategie (Hyōhō sanjūgo kajō), Cartea celor cinci cercuri (Gorin no Sho).