Cartea despre Dao și virtute

în stoc
SKU
a248717
34.65 LEI
Pe scurt
Datorită profundei sale gândiri filosofice, Laozi a fost considerat „părinte al filosofiei Chinei”. Cartea despre Dao și virtute, care conține circa 5000 de caractere chinezești, include texte cuprinzătoare, variind între filosofie, istorie, politică, etică și cultivarea spiritului omului. Filosofia este, totuși, principala preocupare a gândirii lui Laozi cu Dao-ul ca nucleu al său.
Mai multe informații
EdituraIdeea Europeană
Colecție Cultura chineza
ISBN 9786065949591
Traducător Xu Wend
Număr de pagini 168
Formatul cărţii 15 x 22 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCartea despre Dao și virtute
Rating-ul tău

Datorită profundei sale gândiri filosofice, Laozi a fost considerat „părinte al filosofiei Chinei”. Cartea despre Dao și virtute, care conține circa 5000 de caractere chinezești, include texte cuprinzătoare, variind între filosofie, istorie, politică, etică și cultivarea spiritului omului. Filosofia este, totuși, principala preocupare a gândirii lui Laozi cu Dao-ul ca nucleu al său.

Cartea filosofului chinez Laozi s-a răspândit în Occident, fiind prețuită de mulți filosofi, oameni de știință și de litere, istorici și oameni politici. După secolul al XIX-lea, Cartea despre Dao și virtute a văzut succesiv lumina tiparului în Franța, Anglia, Germania și în Rusia (1894). În prezent, există peste 500 de ediții în peste 30 de limbi străine.

Astăzi putem afirma fără nicio exagerare că, de la apariția sa, Cartea despre Dao și virtute a produs o uriașă influență asupra Chinei și a lumii întregi, devenind o parte din bunurile spirituale, din comoara înțelepciunii, ce aparține întregii omeniri.

Xu Wende