Cartea fenomenelor damnate

Epuizat din stoc
SKU
H02845
18.50 LEI
Pe scurt
Cu multe decenii inaintea atitor autori de succes aparuti in a doua jumatate a secolului XX, Charles Fort (1874-1932) a explorat toate zonele obscure ale istoriei scrise si nescrise. Inca din 1908, el renuntase la taxidermie si jurnalism. consacrindu-se unei pasiuni tiranice care il impingea catre misterele lumii in care ne e dat sa traim.
Asa se face, ca, la Biblioteca Municipala din New York sau la British Museum el a parcurs un numar impresionant de volume si publicatii stiintifice, de ziare si reviste, in cautarea unor fapte stranii sau de-a dreptul neverosimile. Dorinta de a extrage din aceste publicatii fapte, idei, teorii, ipoteze l-a determinat sa acumuleze, sistematic, cunostinte in domenii extrem de variate: aeronautica, sociologie sau magnetism. Extraordinarul sau efort s-a concretizat in 40000 de fise, redactate cu abrevieri doar de el intelese. In sfirsit, in 1919 a aparut primul si cel mai cunoscut dintre textele care inmanuncheaza intimplarile selectate, supuse unor interpretari surprinzatoare: Cartea fenomenelor damnate.

Eruditia, bizareria aparenta a preocuparilor, contestarea uneori sarcastica a dogmelor stiintei traditionale au determinat reactii contradictorii, de la negarea oricarui merit pina la elogierea fara rezerve a autorului. Asa cum afirma un comentator al sau in 1919, " a-l citi pe Charles Front inseamna a calari pe o cometa".
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Ediția cărții I
ISBN 973-50-0395-3
Traducător din engleza: Elena I. Burlacu
Număr de pagini 379
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCartea fenomenelor damnate
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!