Cartea lui Daniel

Epuizat din stoc
SKU
C162980
39.45 LEI
Pe scurt
Romanul se bazeaza pe un fapt istoric, judecarea si executia lui Ethel si Julius Rosenberg, comunisti americani care si-au gasit moartea pe scaunul electric in 1953, dupa ce au dezvaluit Uniunii Sovietice secrete legate de armele nucleare.
Aparuta in 1971 si nominalizata la National Book Award, Cartea lui Daniel a fost cea care i-a adus lui Doctorow consacrarea ca scriitor.

Povestea celor doi comunisti din epoca McCarthy, in roman purtand alte nume, este rememorata de fiul lor Daniel, multi ani mai tarziu. Dincolo de pretextul istoric, Cartea lui Daniel este articulata pe conflictul dintre incredere si tradare, pe care Doctorow il foloseste si il incorporeaza in fiecare aspect al cartii, de la subiectul propriu-zis pana la cel mai abstract simbol. Iar rezultatul este o carte de amintiri, dar si o carte de investigatie si evaluare inteligenta a istoriei, o carte despre natura vinovatiei si a inocentei, despre relatia complicata dintre oameni si natiuni, o capodopera politica, filosofica si literara.

"O opera de arta aproape perfecta, iar arta la acest nivel nu poate aduce decat bucurie." (Joyce Carol Oates)
Mai multe informații
EdituraLeda
Colecție În afara colecţiilor
Ediția cărții I
ISBN 9789731021331
Traducător Virgil Stanciu
Număr de pagini 448
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCartea lui Daniel
Rating-ul tău