Cartea prefacerilor

Epuizat din stoc
SKU
C108525
25.69 LEI
Pe scurt
Cartea Prefacerilor, in chineza Yi King, apartine incontestabil celor mai importante carti din literatura universala. Originile sale se pierd intr o antichitate mitica. Si astazi inca, ea se mai afla in atentia celor mai de seama literati ai Chinei. Aproape tot ce s a gandit maret si esential pe durata a peste 3000 de ani de istorie chineza fie a fost inspirat de aceasta carte, fie, invers, a exercitat o influenta asupra interpretarii sale, astfel incat putem afirma dincolo de orice indoiala ca Yi King contine rodul celei mai desavarsite intelepciuni a mai multor milenii.
Nu trebuie deci sa ne miram daca, in plus, cele doua ramuri ale filozofiei chineze, confucianismul si taoismul, isi au aici radacinile lor comune. Din cartea aceasta emana o lumina cu totul noua, care dezvaluie atat aspectele misterioase din universul intelectual al enigmaticilor vechi maestri si al discipolilor lor, cat si adevaruri care se regasesc in traditia confucianista ca axiome stabilite si sunt acceptate fara multe discutii. In fapt, nu doar filozofia, ci si stiinta naturala si arta guvernarii din China nu au incetat sa se adape din acest izvor de intelepciune si nu este surprinzator ca, dintre vechile scrieri confucianiste, numai Yi King a scapat de marele incendiu al cartilor ordonat de Tsin Chi Huang.

Intreaga viata chineza, pana in aspectele ei cotidiene, este impregnata de Yi King. Strabatand un oras chinez, poti vedea ici colo, la cate un colt de strada, un ghicitor asezat la o masa asternuta curat, cu pensula si tablita la indemana si pregatit sa extraga din vechile carti sfaturi si indrumari pentru cele mai marunte nevoi ale existentei. In plus, firmele aurite care decoreaza magazinele, panouri de lemn pe fond de lac negru perpendiculare pe case, sunt acoperite cu inscriptii al caror limbaj inflorit nu inceteaza sa aminteasca de ideile si citatele din Yi King.
Mai multe informații
EdituraHerald
Ediția cărții I
ISBN 973-9453-91-0
Număr de pagini 346
Formatul cărţii 16*23 cm
Data apariției 2005
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCartea prefacerilor
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!