Casa Matrionei. Incident la gara din Kocetovka

în stoc
SKU
C162676
20,00 LEI
Pe scurt
Casa Matrionei, una dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante proze ale lui Soljenitîn, este povestea unui profesor de matematică exilat în propria patrie, care porneşte în căutarea Rusiei profunde, idealizate, acea Rusie încă pătrunsă de fiorul creştin pe care regimul stalinist n-a reuşit să-l înăbuşe.

Casa Matrionei, una dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante proze ale lui Soljenitîn, este povestea unui profesor de matematică exilat în propria patrie, care porneşte în căutarea Rusiei profunde, idealizate, acea Rusie încă pătrunsă de fiorul creştin pe care regimul stalinist n-a reuşit să-l înăbuşe. La capătul călătoriei sale, profesorul găseşte adăpost în izba Matrionei, o femeie simplă, graţie căreia descoperim noi faţete ale sufletului slav, atât de drag autorului.


În Incident la gara din Kocetovka, adjunctul unui şef de gară dintr-o localitate uitată de lume, care a îmbrăţişat cu entuziasm şi candoare cauza comunistă, este nevoit să hotărască soarta unui om şi cade pradă scepticismului, ruşinii şi îndoielilor.

Mai multe informații
EdituraUnivers
Ediția cărții I
ISBN 978-99931-13-16-4
Număr de pagini 184
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2012
Premii Nobel 1970
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCasa Matrionei. Incident la gara din Kocetovka
Rating-ul tău