Casatorie de placere

în stoc
SKU
a268880
45.00 LEI
Pe scurt
• Autor distins cu Premiul Goncourt pentru literatura in 1987 Amir, prosper negustor din Marocul anilor '50, pleaca intr-o calatorie lunga. Abia ajuns la Dakar, urmand cutuma islamica, o alege pe Nabou pentru o "casatorie de placere", dar se trezeste indragostit si incepe o alta viata cu aceasta a doua sotie, traita in paralel cu existenta de familie... Destinele se amesteca, asa cum se amesteca albul si negrul, frumosul si uratul, binele si raul, iubirea si ura. La fel, credintele, tabuurile, convingerile, prejudecatile.
Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Babel
ISBN 978-606-431-762-9
Traducător Mihaela Stan
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCasatorie de placere
Rating-ul tău

• Autor distins cu Premiul Goncourt pentru literatura in 1987

Amir, prosper negustor din Marocul anilor '50, pleaca intr-o calatorie lunga. Abia ajuns la Dakar, urmand cutuma islamica, o alege pe Nabou pentru o "casatorie de placere", dar se trezeste indragostit si incepe o alta viata cu aceasta a doua sotie, traita in paralel cu existenta de familie... Destinele se amesteca, asa cum se amesteca albul si negrul, frumosul si uratul, binele si raul, iubirea si ura. La fel, credintele, tabuurile, convingerile, prejudecatile.

Scriind povestea a doua generatii intr-un roman care are parfumul tare al mirodeniilor, Tahar Ben Jelloun priveste de aproape dragostea, fericirea, istoria.
 
O carte soc, violenta, aceasta neliniste venita dintr-o identitate dubla, cand destinul iti e scris de culoarea pielii, si care duce la o pofta viscerala de a-ti regasi radacinile. Un roman extraordinar. - Livre de lire