Cazul doamnei stângace (seria Enigmele Enolei Holmes, vol. II)

în stoc
SKU
HU003180/1
29.00 LEI
Pe scurt

Bine-cunoscuta autoare americană NANCY SPRINGER a scris peste 40 de romane pentru adolescenți și adulți – printre care faimoasa serie Tales of Rowan Wood – pentru care a primit numeroase premii. Dragostea ei pentru literatură vine din copilărie, când printre altele a citit cu nesaț operele com¬plete ale lui Sir Arthur Conan Doyle. Așa se face că, ajungând scriitoare, a îmbinat pasiunea pentru mister cu dorința de a crea un personaj feminin puternic, independent, care să le învețe pe tinerele cititoare să gândească cu mintea lor, să fie stăpânele propriului destin și să-ți aleagă singure drumul în viață. Astfel s-a născut Enola Holmes, sora cu mult mai tânără a celebrului Sherlock. Cazul marchizului dispăruta fost nominalizat la prestigiosul Edgar Award.

Cazul marchizului dispărut, primul volum al seriei, a fost ecranizat de Netflix, cu Millie Bobby Brownîn rolul principal. Sequel-ul urmărește noile aventuri ale protagonistei.

 

SORA LUI SHERLOCK DEZLEAGĂ UN NOU MISTER!

 

Nici n-a apucat bine să rezolve Cazul marchizului dispărut, că Enola e nevoită să fugă din nou: pe urmele sale e nimeni altul decât cel mai faimos detectiv din lume, fratele ei, Sherlock. Dar, în vreme ce se ascunde sub haine și nume de împrumut în Londra cea plină de mistere, Enola se implică în cazul dispariției lui Lady Cecily, o fată de familie bună, care duce o viață dublă. De unde să înceapă? Tânăra n-a lăsat în urmă alte indicii decât niște planșe în cărbune, desenate cu mâna stângă. Enola știe că timpul nu-i de partea ei și, pe deasupra, riscă să dezvăluie mai multe despre sine însăși decât ar trebui. Va reuși să-și păstreze secretul identității și s-o găsească pe Lady Cecily, sau va pierde pentru totdeauna cel mai important lucru din lume, propria libertate?

 

„Nancy Springer ne oferă două mistere formidabile în aceeași poveste, o aventură care te ține cu sufletul la gură și o eroină ca nimeni alta.“ — Booklist

 

„O fată puternică, inteligentă și capabilă… și un mesaj important, anume că poți face orice îți propui, dacă îți dorești cu adevărat.“ — Millie Bobby Brown

Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Humanitas Junior
Ediția cărții II
ISBN 978-973-50-6767-0
Traducător Alina-Gabriela Rudeanu
Număr de pagini 200
Formatul cărţii 13 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCazul doamnei stângace (seria Enigmele Enolei Holmes, vol. II)
Rating-ul tău