Ce face lumea toată ziua?

în stoc
SKU
a246481
49.00 LEI
Pe scurt
Viața merge înainte pentru că, zi de zi, toată lumea face ceva folositor nu numai pentru sine, ci și pentru ceilalți. Ce face lumea toată ziua în Orașul Vesel? Copiii merg la școală sau la bibliotecă, se joacă sau își ajută părinții, brutarii fac pâine, doctorii îngrijesc pacienții, constructorii fac drumuri și case, uzinele fac curent electric și apă curată, tipografiile fac cărți, vânzătorii vând fructe, legume, ziare și tot ce vrei, trenurile și avioanele vin și pleacă, bunicile așteaptă vești de la nepoți, pompierii sunt la datorie, polițiștii păstrează ordinea și liniștea — totul pare că merge de la sine. Dar nu e așa. Lumea cea veselă a lui Richard Scarry poate părea demodată, la prima vedere, cititorului de azi, dar umorul întâmplărilor și bogăția de personaje — iepuri, câini, vulpi, urși, purceluși, lei — îi vor câștiga și pe copiii din zilele noastre pentru că mesajul cărții este unul important și oricând adevărat: viața merge înainte doar pentru că, zi de zi, toată lumea face ceva folositor nu numai pentru sine, ci și pentru ceilalți.
Mai multe informații
EdituraCartea Copiilor
ISBN 9786068996615
Traducător Marius Chivu
Număr de pagini 92
Formatul cărţii 26 x 30 cm
Tip copertă cartonată
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCe face lumea toată ziua?
Rating-ul tău

Viața merge înainte pentru că, zi de zi, toată lumea face ceva folositor nu numai pentru sine, ci și pentru ceilalți.

Ce face lumea toată ziua în Orașul Vesel? Copiii merg la școală sau la bibliotecă, se joacă sau își ajută părinții, brutarii fac pâine, doctorii îngrijesc pacienții, constructorii fac drumuri și case, uzinele fac curent electric și apă curată, tipografiile fac cărți, vânzătorii vând fructe, legume, ziare și tot ce vrei, trenurile și avioanele vin și pleacă, bunicile așteaptă vești de la nepoți, pompierii sunt la datorie, polițiștii păstrează ordinea și liniștea — totul pare că merge de la sine.

Dar nu e așa. Lumea cea veselă a lui Richard Scarry poate părea demodată, la prima vedere, cititorului de azi, dar umorul întâmplărilor și bogăția de personaje — iepuri, câini, vulpi, urși, purceluși, lei — îi vor câștiga și pe copiii din zilele noastre pentru că mesajul cărții este unul important și oricând adevărat: viața merge înainte doar pentru că, zi de zi, toată lumea face ceva folositor nu numai pentru sine, ci și pentru ceilalți.

92 de pagini ilustrate format mare

Cum se face o casă? • O călătorie cu vaporul • Pompierii în acțiune • O vizită la spital
Cu trenul • Cu avionul • Povestea semințelor • Lemnul • Cărbunele
Cum se construiește un drum • Povestea pâinii • Povestea apei

Sunt tot felul de scriitori. Cei mai buni scriu cărți pentru copii. (Richard Scarry)

Richard Scarry (1919–1994) este unul dintre cei mai mari autori americani de literatură pentru copii. Cele mai cunoscute cărți ale sale sunt cele din seria „Lumea cea veselă”, o lume în care personajele – numai animale, de toate felurile - sunt șoferi, zidari, polițiști, profesori sau savanți, locuiesc în case, conduc mașini, trenuri sau avioane, merg la munte, la mare sau la muzee – totul povestit cu foarte mult umor.

Nu mă interesează să scriu o carte care să fie citită o dată, apoi uitată pe raft. Sunt foarte fericit când oamenii îmi arată cum mi-au învelit cărțile în hârtie sau cum le-au lipit cu bandă adezivă.

În întreaga sa carieră, Richard Scarry a scris și ilustrat peste 150 de cărți, iar cele mai multe dintre ele încă se publică în toată lumea. Generații de copii au petrecut ore în șir cu cărțile sale bogat ilustrate în care și-au regăsit, ca în oglindă, lumea în care trăiesc, povestită și desenată pe înțelesul lor.