Ce hăcuială!

în stoc
SKU
a263338
39.95 LEI
Pe scurt

Roman distins cu prestigioasele John Llewellyn Rhys Prize şi Prix du Meilleur Livre Étranger

O satiră plină de spirit atât la adresa politicii duse de Margaret Thatcher în anii ’80, cât şi a societăţii de consum, „Ce hăcuială!” este romanul care l-a propulsat pe Jonathan Coe în topul celor mai importanţi romancieri britanici. Familia Winshaw, prezentată în această carte din perspectiva nefericitului său biograf, Michael Owen, reprezintă o adevărată galerie de monştri, tot ce-i mai rău în societatea britanică de după al Doilea Război Mondial. Membrii acestui clan îşi umplu sau şi-au umplut la viaţa lor timpul cu ocupaţii ca traficul de arme (printre clienţi numărându-se Saddam Hussein), escrocherii de tot felul, scandaluri, trădări şi, în general, distrugere pe orice plan, ţelul suprem fiind doar profitul. Cartea îmbină satira socială incisivă şi sofisticată cu suspansul unui roman poliţist neobişnuit, ce parodiază o comedie britanică omonimă din 1961. Din păcate, nici Michael Owen nu este tocmai un model de virtute şi echilibru. Iar atunci când cineva fură manuscrisul biografiei, lucrurile iau o turnură de-a dreptul bizară.

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Top 10
Ediția cărții de buzunar
ISBN 978-973-46-9603-1
Traducător Sanda Aronescu
Număr de pagini 600
Formatul cărţii 10,6 x 18 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCe hăcuială!
Rating-ul tău

Roman distins cu prestigioasele John Llewellyn Rhys Prize şi Prix du Meilleur Livre Étranger

O satiră plină de spirit atât la adresa politicii duse de Margaret Thatcher în anii ’80, cât şi a societăţii de consum, Ce hăcuială! este romanul care l-a propulsat pe Jonathan Coe în topul celor mai importanţi romancieri britanici. Familia Winshaw, prezentată în această carte din perspectiva nefericitului său biograf, Michael Owen, reprezintă o adevărată galerie de monştri, tot ce-i mai rău în societatea britanică de după al Doilea Război Mondial. Membrii acestui clan îşi umplu sau şi-au umplut la viaţa lor timpul cu ocupaţii ca traficul de arme (printre clienţi numărându-se Saddam Hussein), escrocherii de tot felul, scandaluri, trădări şi, în general, distrugere pe orice plan, ţelul suprem fiind doar profitul. Cartea îmbină satira socială incisivă şi sofisticată cu suspansul unui roman poliţist neobişnuit, ce parodiază o comedie britanică omonimă din 1961. Din păcate, nici Michael Owen nu este tocmai un model de virtute şi echilibru. Iar atunci când cineva fură manuscrisul biografiei, lucrurile iau o turnură de-a dreptul bizară.

Jonathan COE (născut în 1961, la Birmingham) a studiat la Trinity College, Cambridge. A fost profesor la University of Warwick, unde a obţinut şi titlul de doctor în literatură engleză. Primele sale romane – Femeia întâmplătoare (1987), Un strop de dragoste (1989) şi Piticii morţii (1990; Polirom, 2006) – impun o nouă voce a literaturii britanice contemporane, caracterizată printr-un umor specific, o preocupare pentru problemele sociale şi o accentuată tonalitate sarcastică, temperată de un umanism subtil. Romanul Ce hăcuială! (1994; Polirom, 2008) obţine John Llewellyn Rhys Prize în Anglia şi Prix du Meilleur Livre Étranger în Franţa, iar Casa somnului (1997; Polirom, 2001, 2015), considerat capodopera sa, este recompensat cu Writers’ Guild of Great Britain Award şi Prix Médicis Étranger. Ulterior, autorului britanic i se decernează Bollinger Everyman Wodehouse Prize pentru romanul Clubul putregaiurilor (2001; Polirom, 2004, 2012). La Editura Polirom au mai apărut romanele Cercul închis (2006, 2022), Ploaia înainte să cadă (2009, 2022), Înspăimântătoarea viaţă personală a lui Maxwell Sim (2011), Expo ’58 (2014), Numărul 11 sau Mărturii despre nebunie (2019), Middle England (2021), Domnul Wilder şi cu mine (2022) şi cartea pentru copii Oglinda dorinţelor (2020). Multe dintre romanele sale au fost adaptate pentru marele ecran.