Cea mai frumoasă istorie a limbajului

Epuizat din stoc
SKU
C178516
9.52 LEI
Pe scurt
O carte necesară pentru înţelegerea limbajului, fără de care civilizaţia nu ar fi fost posibilă. Un volum complex, dar prietenos, în care antropologia, lingvistica, filosofia şi neurobiologia încearcă să pună cap la cap unul dintre cele mai complicate puzzle-uri.
Nu ne putem lipsi de el ca să ne organizăm gândurile, să ne împărtăşim ideile, să comunicăm, să iubim, să visăm.

Limbajul este cu siguranţă un atribut unic al omului, o aptitudine atât de naturală încât uităm cât este de excepţională, de fapt. Fiecare fiinţă umană se naşte aptă pentru vorbire, însă mai întâi trebuie să înveţe să o facă. Ce bricolaj al evoluţiei a dus, la un moment dat, în negura vremurilor, la apariţia limbajului? Cum se exprimau strămoşii noştri? Exista odinioară o singură limbă, una universală? De ce s-au diversificat apoi limbile pe pământ? Cum reuşeşte puiul de om, această veşnică minune, să re-înveţe să vorbească, cum recunoaşte cuvintele, ce se întâmplă în creierul lui?

Descoperirile uluitoare făcute de antropologi, lingvişti şi neurobiologi ne permit acum să o luăm pe urmele limbajului începând cu primele fosile. Trei mari cercetători îşi trec unul altuia ştafeta în acest volum, pentru a depăna, într-un dialog pe înţelesul tuturor, una dintre cele mai frumoase poveşti ale noastre, şi cu siguranţă cea mai aparte.
Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Demonul teoriei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-124-505-8
Traducător Luminiţa Brăileanu
Număr de pagini 200
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCea mai frumoasă istorie a limbajului
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!