Cei mai frumoși ani din viața lui Anton

în stoc
SKU
FI000665/1
Preț special 24.00 LEI Preț standard 32.00 LEI
Pe scurt

NORRIS VON SCHIRACH s-a născut în 1963 la München. A studiat științele sociale și economia la Universitatea din Konstanz, perioadă în care a lucrat la Lloyd’s la Londra și la New York. După terminarea studiilor a lucrat în domeniul comerțului cu materii prime, mai întâi zece ani în Rusia, apoi în Kazahstan și Australia. Cei mai frumoși ani din viața lui Anton (Blasse Helden) este primul său roman, apărut la Knaus Verlag în 2018 sub pseudonimul Isarin. Cel de-al doilea roman al său, Der Schneeleopard (Leopardul alb), va fi publicat de Penguin Random House în 2022. Norris von Schirach trăiește în prezent ca scriitor la București.

Cînd lui Anton, un personaj romantic de 32 de ani, îndrăgostit de marea cultură rusă, i se ivește ocazia de a pleca la Moscova, nu stă prea mult pe gânduri și acceptă un job la o firmă de comerț a unui neamț. Se avântă în haosul Rusiei post-sovietice în căutarea unei anume lejerități existențiale pe care simte că a pierdut-o în Germania natală. Anton nu are convingeri politice, nu-și pune nici prea multe probleme de moralitate și adoră traiul libertin. Moscova anilor ’90 îi oferă din plin tot ce-și doreste: femei frumoase, răgaz pentru cultură și, firește, mulți bani. Ajunge în cercurile elitei moscovite, întră în anturajul unor oligarhi, petrece cu artiști și intelectuali fini, merge la concerte, unde  o data il întâlnește chiar pe Soljenițîn, se avântă pe baricade în timpul puciului împotriva lui Elțîn, îndrăgostit fiind de Tania, călătorește în Siberia, găsește alinare în brațele unei coafeze într-un oraș uitat de lume, învață să mituiască funcționari corupți și să se ferească de foști KGB-iști. Dar după zece ani petrecuti la Moscova, în iarna lui 1999, cînd Putin pășește pe scena politică, trebuie să se decidă  dacă să colaboreze cu FSB-ul sau să părăsească dulcele său trai moscovit.

 

„Anii 1990 sunt definiți în Rusia în moduri foarte diferite : de la «libertate absolută» la «haos total». Oricât ar părea de ciudat, aceste aprecieri extreme au temeiurile lor. Ajungând la Moscova, germanul Anton descoperă din proprie experiență cât de fragilă este granița  dintre libertate și haos. Această carte este pentru cei cărora le plac aventurile captivante, descrierile vii și, nu în ultimul rând, umorul, care în Cei mai fumoși ani din viața lui Anton combină spiritul năstrușnic rusesc cu rigoarea germană.“ — EVGHENI VODOLAZKIN

Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-606-779-793-0
Număr de pagini 296
Data apariției 2021
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCei mai frumoși ani din viața lui Anton
Rating-ul tău