Cele douăsprezece vieți ale lui Alfred Hitchcock. O anatomie a maestrului suspansului

în stoc
SKU
a236298
55.00 LEI
Pe scurt

Edward White este istoric cultural și colaborator al mai multor publicații, printre care ,,Paris Review”. Este și autorul ,,The Tastemaker: Carl Van Vechten and the Birth of Modern America”. Locuiește în Anglia. Potrivit ,,Book Marks”, ,,Cele douăsprezece vieți ale lui Alfred Hitchcock: O anatomie a maestrului suspansului” a avut în 2021 opt recenzii „pozitive”, două recenzii „elogioase” și două recenzii „mixte”.

Titlu desemnat de Economist drept cea mai bună carte din 2021.

Volum finalist al Premiului Edgar 2022 pentru cea mai bună biografie.

Biografia celui mai iconic regizor al secolului XX, Cele douăsprezece vieți ale lui Alfred Hitchcock: O anatomie a maestrului suspansului, explorează fenomenul Hitchcock – ce îl definește, cum a fost inventat, ce dezvăluie despre omul din nucleul său și modul în care moștenirea sa continuă să modeleze lumea noastră culturală.

Potrivit Book MarksCele douăsprezece vieți ale lui Alfred Hitchcock: O anatomie a maestrului suspansului a avut în 2021 opt recenzii „pozitive”, două recenzii „elogioase” și două recenzii „mixte”.

Această carte prezintă douăsprezece dintre acele „vieți”, douăsprezece portrete ale lui Hitchcock. Fiecare este realizat dintr-un unghi diferit, dezvăluind ceva esențial despre omul care a fost Hitchcock, persoana publică pe care și-a făurit-o și despre personalitatea legendară care a devenit. Este o carte despre viața pe care Hitchcock a trăit-o, dar și despre rolurile diverse pe care le-a interpretat și cărora l-a dat viață; despre variile versiuni pe care și le-a făurit el însuși, dar și despre cele create de alții. Printre cele douăsprezece personificări diverse îl vom regăsi pe Hitchcock luând chipul unui bufon nestăpânit, al unui copil singuratic și speriat, al inovatorului care vine cu soluții, al cetățeanului global care nu a părăsit niciodată Londra și pe cel al artistului neconvențional pentru care violența și tulburarea reprezentau forțe creatoare. (Edward White)

Mai multe informații
EdituraLebada Neagra
Colecție Blue Spot
ISBN 9786069682838
Traducător Aryna Creangă
Număr de pagini 332
Formatul cărţii 15.5 x 23 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCele douăsprezece vieți ale lui Alfred Hitchcock. O anatomie a maestrului suspansului
Rating-ul tău