Cerneala

Epuizat din stoc
SKU
a106301
30.24 LEI
Pe scurt

„Un omagiu pentru lumea cartilor, o poveste despre dorinta de a da sens vietii prin cuvant. Cerneala n-a fost niciodata mai necesara ca astazi. Spre a nu fi data uitarii imensa putere a cuvintelor.“ - (Jose Carlos Somoza)

Fernando Trías de Bes s-a nascut la Barcelona, in 1967. A publicat pana in prezent Norocul, Vanzatorul de timp, Cartea neagra a intreprinzatorului, Omul care si-a schimbat casa pe o lalea, Miliarde de scoici, Relatari absurde, Cuvinte sub apa marii, Colectionarul de sunete si Povestea care ma descrie.


Un librar din orasul german Mainz. Un matematician specialist in formule exacte. Un corector stilistic incapabil sa mai creeze un text. Un editor care nu a citit niciodata un volum pana la capat. Si un tipograf in stare sa imprime cu o cerneala care dispare de indata ce literele au fost citite. Si astfel, cu simplitatea unei idei fantastice, singura carte care se citeste cu inima va fi, in cele din urma, tiparita.


„Cand termini de citit Cerneala, iti simti degetele pline de literatura si paginile cartii impregnate de gratitudine. O frumoasa metafora despre esenta literara a fanteziei umane.“ - (Fernando Iwasaki)


„Un calcul rapid al probabilitaților l-a facut sa aleaga dreapta, fara sa-și dea seama ca, in felul acesta, se intorcea la promenada Rinului, pe care dorise s-o ocoleasca. Daca ar fi luat-o la stanga, nu l-ar fi cunoscut niciodata pe Johann Walbach. A strabatut patru strazi și, cand a intrat pe a cincea, s-a trezit in fața librariei. Matematicianul s-a simțit cuprins de un fior. S-a oprit. A incercat sa deslușeasca titlurile carților expuse, insa imperfecțiunile geamului acționau asemenea unei lupe, iar literele aurii tiparite se curbau ca-ntr-un vis. S-a indepartat puțin și și-a ridicat privirea, ca sa citeasca firma librariei: Cerneala. Dinauntru, parea ca il cheama ceva. A intrat.“ - (Fernando Trias de Bes

Mai multe informații
EdituraBaroque Books & Arts
Colecție cadril
ISBN 978-606-8564-10-4
Traducător Liliana Plesa Iacob
Număr de pagini 184
Formatul cărţii 13.5x21
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCerneala
Rating-ul tău