Cezarii. Iulius Cezar, colosul roman

în stoc
SKU
a267343
Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI
Pe scurt
Caius Iulius Cezar s-a născut într-o zi călduroasă de iulie din anul 100 Î.Hr., într-o casă situată acolo unde se află astăzi Colosseumul. Familia lui se mândrea cu un trecut legendar – susțineau că strămoșul lor ar fi fost chiar Iulius, nepotul zeiței Venus și fiul lui Enea, fondatorul mitic al poporului roman. În acele vremuri în care Republica Romană își trăia epoca decadentă, familia lui Caius Cezar traversa de asemenea o perioadă a incertitudinii și declinului. Ambițiile personale l-au condus până în punctul în care să influențeze însăși soarta Republicii. Seria de războaie civile pe care tânărul general și politician le-a declanșat în anul 49 Î.Hr. au grăbit răsturnarea acesteia și înființarea Imperiului Roman. A depășit granițele teritoriului controlat de Roma, extinzând dominația romană până la Rin și Canalul Mânecii, iar cu abilitățile sale de strateg și de lider a schimbat în profunzime peisajul politic din Roma. Pe 15 martie 44 Î.Hr. a intrat fără pază într-una dintre sălile senatului și a fost înjunghiat, căzând pradă unuia dintre cele mai notorii asasinate politice din istoria omenirii. Atât Antichitatea cât și istoricii moderni îl consideră o personalitate-cheie a lumii antice. Alexander Hamilton, unul dintre Părinții Fondatori ai Statelor Unite ale Americii, l-a numit „cel mai mare om care a trăit vreodată”.
Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 9786067831030
Traducător Gabriel Tudor
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCezarii. Iulius Cezar, colosul roman
Rating-ul tău

 Caius Iulius Cezar s-a născut într-o zi călduroasă de iulie din anul 100 Î.Hr., într-o casă situată acolo unde se află astăzi Colosseumul. Familia lui se mândrea cu un trecut legendar – susțineau că strămoșul lor ar fi fost chiar Iulius, nepotul zeiței Venus și fiul lui Enea, fondatorul mitic al poporului roman. În acele vremuri în care Republica Romană își trăia epoca decadentă, familia lui Caius Cezar traversa de asemenea o perioadă a incertitudinii și declinului.

Ambițiile personale l-au condus până în punctul în care să influențeze însăși soarta Republicii. Seria de războaie civile pe care tânărul general și politician le-a declanșat în anul 49 Î.Hr. au grăbit răsturnarea acesteia și înființarea Imperiului Roman. A depășit granițele teritoriului controlat de Roma, extinzând dominația romană până la Rin și Canalul Mânecii, iar cu abilitățile sale de strateg și de lider a schimbat în profunzime peisajul politic din Roma. Pe 15 martie 44 Î.Hr. a intrat fără pază într-una dintre sălile senatului și a fost înjunghiat, căzând pradă unuia dintre cele mai notorii asasinate politice din istoria omenirii. Atât Antichitatea cât și istoricii moderni îl consideră o personalitate-cheie a lumii antice. Alexander Hamilton, unul dintre Părinții Fondatori ai Statelor Unite ale Americii, l-a numit „cel mai mare om care a trăit vreodată”.

Dincolo de cercetările solide și de acuratețea informațiilor, Lars Brownworth se remarcă printr-o extraordinară abilitate de povestitor. Interpretările sale sunt deosebit de perspicace, iar talentul de a împleti faptele într-un fir narativ convingător și palpitant îți menține permanent interesul viu. Devine pur și simplu imposibil să te desparți de această carte înainte să parcurgi și ultima pagină. Deși vechi de două milenii, isprăvile militare și manevrele politice ale lui Cezar, dar și relațiile sale tumultoase cu două regine sunt prezentate astfel încât să le poți pătrunde cu aceeași precizie cu care ai înțelege motivațiile și parcursul unui contemporan.

Istoricul Lars Brownworth, ale cărui titluri au ajuns pe lista bestsellerelor New York Times, le este cunoscut cititorilor români datorită volumelor dedicate cruciadelor, vikingilor şi normanzilor. Iulius Cezar – Colosul roman deschide în mod magistral noua sa serie, Cezarii. Autorul distilează cu măiestrie esența vieții lui Cezar, până în punctul în care cititorul ajunge să cunoască îndeaproape resorturile interioare ale personalității sale magnifice.