Cheita de aur sau minunatele patanii ale lui Buratino

în stoc
SKU
a271068
Preț special 18.01 LEI Preț standard 24.00 LEI
Pe scurt
Cheița de aur sau minunatele pățanii ale lui Buratino este o poveste clasică pentru copii scrisă de Alexei Tolstoi. Este o adaptare a celebrului roman "Pinocchio"; Tolstoi a auzit povestea lui Pinocchio, care se născuse odată cu el, și a vrut să o spună mai departe altor copii. Pentru că o uitase, a recreat-o sub forma pățaniilor lui Buratino. Bucură-te de acest frate al lui Pinocchio, alături de toți prietenii și adversarii lui. Povestea urmărește aventurile lui Buratino, o marionetă din lemn care își dorește să devină un băiat adevărat. Buratino este creat de meșterul Carlo.
Mai multe informații
EdituraDidactica Publishing House
Ediția cărții I
ISBN 594-849-500-900-7
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCheita de aur sau minunatele patanii ale lui Buratino
Rating-ul tău

Cheița de aur sau minunatele pățanii ale lui Buratino este o poveste clasică pentru copii scrisă de Alexei Tolstoi. Este o adaptare a celebrului roman "Pinocchio"; Tolstoi a auzit povestea lui Pinocchio, care se născuse odată cu el, și a vrut să o spună mai departe altor copii. Pentru că o uitase, a recreat-o sub forma pățaniilor lui Buratino. Bucură-te de acest frate al lui Pinocchio, alături de toți prietenii și adversarii lui.

Povestea urmărește aventurile lui Buratino, o marionetă din lemn care își dorește să devină un băiat adevărat. Buratino este creat de meșterul Carlo.

Povestea este plină de aventură, umor și învățăminte morale și a devenit una dintre cele mai iubite și cunoscute povești pentru copii. Este considerată o capodoperă a literaturii pentru copii și a fost adaptată în diverse forme, inclusiv în filme, piese de teatru și desene animate.

Alexei Nikolaevici Tolstoi a fost un scriitor rus remarcabil, născut pe 10 ianuarie 1883 și decedat pe 23 februarie 1945. El a fost cunoscut pentru varietatea și profunzimea operei sale literare, care a cuprins romane, povestiri scurte, poezii, piese de teatru și literatură pentru copii.

Tolstoi s-a născut într-o familie nobilă rusă și era verișor al faimosului romancier Lev Tolstoi. A studiat la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, unde a fost influențat de mișcarea simbolistă și a început să-și dezvolte propriul său stil literar.