Cine ce primeste si de ce

în stoc
SKU
a122258
52.98 LEI
Pe scurt

Daca v-ati cautat vreodata de lucru sau ati angajat pe cineva, daca v-ati inscris la facultate sau v-ati preocupat ca unul dintre copiii vostri sa intre la o gradinita buna sau daca ati invitat pe cineva sau ati fost invitat la o intalnire – ati participat la o piata de un fel sau altul. Majoritatea studiilor din domeniul economiei se ocupa de pietele de bunuri, in care pretul unui produs este cel care face legatura intre vanzatori si cumparatori.

Daca v-ati cautat vreodata de lucru sau ati angajat pe cineva, daca v-ati inscris la facultate sau v-ati preocupat ca unul dintre copiii vostri sa intre la o gradinita buna sau daca ati invitat pe cineva sau ati fost invitat la o intalnire – ati participat la o piata de un fel sau altul. Majoritatea studiilor din domeniul economiei se ocupa de pietele de bunuri, in care pretul unui produs este cel care face legatura intre vanzatori si cumparatori. Dar ce ziceti de celelalte tipuri de „bunuri“, cum ar fi un loc printre studentii anului I de la o facultate a Universitatii Yale sau de o pozitie in lista de cautari a Google? Acesta este teritoriul unde functioneaza pietele de matching, unde „cumparatorii“ si „vanzatorii“ trebuie sa se aleaga unii pe ceilalti, iar pretul nu reprezinta factorul determinant care decide cine ce primeste. 


Alvin E. Roth este unul dintre cei mai mari experti in ceea ce priveste pietele de matching. A proiectat cateva dintre aceste piete, printre care si pe cea a „bursei“ care plaseaza studentii la Medicina in programele de rezidentiat si sistemul care sporeste numarul transplanturilor de rinichi prin aceea ca realizeaza alocari mai bune ale organelor donate catre pacienti. In Cine ce primeste si de ce, Roth ne releva pietele de matching invizibile din jurul nostru, ne arata cum putem recunoaste un match si ne ajuta sa luam decizii mai intelepte si mai increzatoare.

Mai multe informații
EdituraPublica
Colecție Co-lectia de economie
ISBN 978-606-722-052-0
Traducător Mona Mitarca
Număr de pagini 360
Formatul cărţii 14.5 x 20.5 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCine ce primeste si de ce
Rating-ul tău