Clujul rănit

în stoc
SKU
a233177
72.00 LEI
Pe scurt
„Un alt aspect pe care autoarea cărții îl accentuează este necesitatea cunoașterii istoriei urbei nu numai din punct de vedere strict istoric, ci și ca o modelare civică în adevăratul sens al cuvântului. Nu o dată am amintit și eu în diverse ocazii necesitatea cunoașterii trecutului orașului nostru, pentru că dacă îți cunoști orașul unde trăiești și-ți desfășori activitatea, îl respecți altfel, și de ce nu, poți chiar să-l iubești. Lucrarea de față e o carte utilă, necesară și instructivă pentru toți locuitorii Clujului și nu numai, fie tineri sau cu mai mare experiență de viață.” Vladimir-Alexandru Bogosavlievici
Mai multe informații
EdituraIdea
ISBN 9786069091333
Număr de pagini 136
Formatul cărţii 21.5 x 26.5 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsClujul rănit
Rating-ul tău

„Un alt aspect pe care autoarea cărții îl accentuează este necesitatea cunoașterii istoriei urbei nu numai din punct de vedere strict istoric, ci și ca o modelare civică în adevăratul sens al cuvântului. Nu o dată am amintit și eu în diverse ocazii necesitatea cunoașterii trecutului orașului nostru, pentru că dacă îți cunoști orașul unde trăiești și-ți desfășori activitatea, îl respecți altfel, și de ce nu, poți chiar să-l iubești. Lucrarea de față e o carte utilă, necesară și instructivă pentru toți locuitorii Clujului și nu numai, fie tineri sau cu mai mare experiență de viață.”
Vladimir-Alexandru Bogosavlievici


„În ziua aceea fatidică Clujul a fost rănit. Această rană, în sensul fizic, la propriu, al cuvântului nu s-a putut vindeca nici după decenii, nemaivorbind de rănile sufletești, care au rămas pentru totdeauna. Case și agoniseli de-o viață, realizate cu atâta trudă, au devenit mormane de moloz. Mulți supraviețuitori au avut norocul că nu și-au pierdut viața sub dărâmături, sau că nu au fost nimeriți de schije.”
Gaal György