Cocosul de aur si alte povestiri

în stoc
SKU
a254047
75.00 LEI
Pe scurt
Un scurt roman plin de culoare, in buna traditie a lui Juan Rulfo, insotit de cateva povestiri, scrisori si poeme, precum si de povestea nasterii lor. Viata lui Dionisio Pinzon e guvernata de hazardul care-l arunca ba in bratele saraciei si disperarii, ba intr-ale abundentei si fericirii: din crainic al satului si muritor de foame, devine cocosar de succes si jucator de carti. Din targ in targ, il insoteste, fara voia ei, La Caponera, frumoasa cantareata, cu vocea si melodiile ei vrajite. Sarbatorile si veselia satelor mexicane, libertatea si puterea magnetica a femeilor, dar si coruptia si lacomia, toate acestea se afla in Cocosul de aur.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Byblos
ISBN 978-606-441-327-7
Traducător Ileana Scipione
Număr de pagini 216
Formatul cărţii 14.5 x 21.5 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCocosul de aur si alte povestiri
Rating-ul tău
Un scurt roman plin de culoare, in buna traditie a lui Juan Rulfo, insotit de cateva povestiri, scrisori si poeme, precum si de povestea nasterii lor.
 
Viata lui Dionisio Pinzon e guvernata de hazardul care-l arunca ba in bratele saraciei si disperarii, ba intr-ale abundentei si fericirii: din crainic al satului si muritor de foame, devine cocosar de succes si jucator de carti. Din targ in targ, il insoteste, fara voia ei, La Caponera, frumoasa cantareata, cu vocea si melodiile ei vrajite. Sarbatorile si veselia satelor mexicane, libertatea si puterea magnetica a femeilor, dar si coruptia si lacomia, toate acestea se afla in Cocosul de aur.
 
Aparitia romanului pierdut al lui Juan Rulfo, alaturat unei serii de povestiri, scrisori si poeme traduse acum pentru intaia data in romana, este un eveniment in lumea literara.