Concepte-cheie din gândirea și cultura chineză (vol. IX)

în stoc
SKU
a260186
31.50 LEI
Pe scurt

Volumul de față din „Conceptele cheie din gândirea și cultura chineză” surprinde esența tradiției culturale a Chinei precum și nucleul ideologic specific acestui spațiu cultural. Acesta abordează unicitatea gândirii chineze, matrița sa structurală, sistemul discursiv care operează cu simbolurile culturale și cu modurile de expresie a gândirii chineze. De-a lungul vastei sale istorii, China și-a articulat propria tradiție culturală și propria rigoare academică de analiză, conceptele culturale și ideologice reprezentând o cristalizare a acestei tradiții și a acestui model de gândire. Odată ce va pătrunde conotațiile subtile ale termenilor analizați în acest volum, cititorul va avea șansa să înțeleagă cu adevărat și în profunzime societatea și cultura chineză precum și tipicul de gândire și de conduită al chinezilor. Cercetarea gândirii chineze presupune pătrunderea sensurile profunde ale acestor termeni specific chinezi și sublinierea adecvată a conotațiile culturale și a particularităților lor. Se cuvine așadar să selectăm, să analizăm minuțios și să traducem bogăția și varietatea ideatică a acestor concepte culturale.

Han Zhen (Director al Comitetului Academic de la Universitatea Normală din Beijing, fost Președinte al Universității de Limbi Străine din Bejing)

Mai multe informații
EdituraIdeea Europeană
ISBN 9786065949775
Traducător Andreea Chiriță
Număr de pagini 160
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsConcepte-cheie din gândirea și cultura chineză (vol. IX)
Rating-ul tău

„Volumul de față din Conceptele cheie din gândirea și cultura chineză surprinde esența tradiției culturale a Chinei precum și nucleul ideologic specific acestui spațiu cultural. Acesta abordează unicitatea gândirii chineze, matrița  sa structurală, sistemul discursiv care operează cu simbolurile culturale și cu modurile de expresie a gândirii chineze. De-a lungul vastei sale istorii, China și-a articulat propria tradiție culturală și propria rigoare academică de analiză, conceptele culturale și ideologice reprezentând o cristalizare a acestei tradiții și a acestui model de gândire. Odată ce va pătrunde conotațiile subtile ale termenilor analizați în acest  volum, cititorul va avea șansa să înțeleagă cu adevărat și în profunzime societatea și cultura chineză precum și tipicul de gândire și de conduită al chinezilor. Cercetarea gândirii chineze presupune pătrunderea sensurile profunde ale acestor termeni specific chinezi și sublinierea adecvată a conotațiile culturale și a particularităților lor. Se cuvine așadar să selectăm, să analizăm minuțios și să traducem bogăția și varietatea ideatică a acestor concepte culturale.”

Han Zhen (Director al Comitetului Academic de la Universitatea Normală din Beijing, fost Președinte al Universității de Limbi Străine din Bejing)