Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie

în stoc
SKU
HU003243/2
32.00 LEI
Pe scurt

Romanul „Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie” s-a născut din scenariul filmului omonim regizat de Andrei Huţuleac, avându-i în distribuţie pe Maya Noelle Prediger, Teodor Corban, Matei Dima, Grigore Silișteanu și Micutzu Cosmin Nedelcu.

Adaptare după un scenariu de film de Mihai Mănescu, Matei Dima și Andrei Huţuleac • Ilustrații de Ingrid Nemțanu

Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Humanitas Junior
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-50-7883-6
Număr de pagini 176
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCopacul dorinţelor. Amintiri din copilărie
Rating-ul tău

Romanul Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie s-a născut din scenariul filmului omonim regizat de Andrei Huţuleac, avându-i în distribuţie pe Maya Noelle Prediger, Teodor Corban, Matei Dima, Grigore Silișteanu și Micutzu Cosmin Nedelcu.

Adaptare după un scenariu de film de Mihai Mănescu, Matei Dima și Andrei Huţuleac  •  Ilustrații de Ingrid Nemțanu

La prima vedere, Mara e o fată ca oricare: are 12 ani, e inteligentă, introspectivă și ironică, îi plac literatura, filmele și ciocolata albă cu alune. Cu toate acestea, încercările prin care trece îi dau o perspectivă asupra lucrurilor care i depășește numărul anilor și o putere de a lupta pe care o au doar învingătorii.

Într un moment de cotitură, când are nevoie de îngrijiri medicale, Mara ajunge într un centru de specialitate, unde descoperă un portal care o transportă în universul Amintirilor lui Creangă, cartea ei preferată.

În Humuleștiul vesel și luminos al secolului al XIX lea, fata se împrietenește cu Nică, pe care îl surprinde în cireșul mătușii Mărioara, îl ajută să fure pupăza din tei și îl scapă de mânia părinţilor și rubedeniilor. Ba mai mult, cei doi copii fac cunoștinţă cu niște negustori ambulanţi cu înfăţișare bizară, marfă suspectă și intenţii necurate, pe care i trag pe sfoară cu ingeniozitate.

Dar copacul din titlu? Ei bine, e un copac magic, care îndeplinește dorinţele copiilor și creează punţi între lumi.