Copiii care am fost, parintii care suntem

în stoc
SKU
a269159
35.00 LEI
Pe scurt
Copiii care am fost, parintii care suntem. Cum sa ne apropiem de copilaria noastra ca sa ne conectam mai bine cu fiicele si fiii nostri Cu siguranta iti iubesti copilul foarte mult si faci tot ce poti ca sa‑l educi cat mai bine. Te informezi, te straduiesti sa ai rabdare, sa‑i fii un model bun, sa‑l intelegi si sa‑l faci sa se simta iubit. Cu toate astea, in momentele foarte tensionate, te trezesti spunand si facand lucruri pe care ti‑ai promis ca nu le vei spune sau face niciodata, pentru ca sunt lucrurile care ti s‑au facut si tie cand erai copil si stii cat de rau pot face ele pe termen scurt si lung. Cum se face ca pierzi atat de usor controlul? Explicatia e simpla si validata stiintific: experientele pe care le‑am avut in copilarie sunt inca in noi si, ramase neprocesate, ne modeleaza comportamentul, oricat ne‑am stradui sa schimbam felul in care ne crestem copiii.
Mai multe informații
EdituraUnivers
Colecție Educatie cu blandete
Ediția cărții I
ISBN 978-973-341-602-9
Traducător Anca Coman Doicin
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCopiii care am fost, parintii care suntem
Rating-ul tău

Copiii care am fost, parintii care suntem. Cum sa ne apropiem de copilaria noastra ca sa ne conectam mai bine cu fiicele si fiii nostri

Cu siguranta iti iubesti copilul foarte mult si faci tot ce poti ca sa‑l educi cat mai bine. Te informezi, te straduiesti sa ai rabdare, sa‑i fii un model bun, sa‑l intelegi si sa‑l faci sa se simta iubit. Cu toate astea, in momentele foarte tensionate, te trezesti spunand si facand lucruri pe care ti‑ai promis ca nu le vei spune sau face niciodata, pentru ca sunt lucrurile care ti s‑au facut si tie cand erai copil si stii cat de rau pot face ele pe termen scurt si lung. Cum se face ca pierzi atat de usor controlul? Explicatia e simpla si validata stiintific: experientele pe care le‑am avut in copilarie sunt inca in noi si, ramase neprocesate, ne modeleaza comportamentul, oricat ne‑am stradui sa schimbam felul in care ne crestem copiii.

Autoarea cartii Copiii care am fost, parintii care suntem, Beatriz Cazurro, este psiholog si psihoterapeut, cu un master in psihoterapia copilului, cu specializari in trauma, neurostiinta si reglare psiho‑corporala. In acest volum, ea ne ghideaza cu blandete in explorarea propriei copilarii, pentru a identifica acele comportamente ale familiei care ne‑au ranit si a le procesa intr‑un mod eficient si autentic, astfel incat sa putem fi pentru copiii nostri parintii pe care ii merita.

Nu poti fi un parinte prezent daca nu stii cine esti. Si nu stii cine esti pana nu‑l privesti in ochi pe copilul care ai fost, pana nu ii asculti plansul si nu‑i alini suferinta. Cartea aceasta te poate ajuta sa faci pasi in procesul de cunoastere si vindecare de sine. - Ioana Chicet Macoveiciuc