Copila de zapada

Epuizat din stoc
SKU
a99304
28.85 LEI
Pe scurt

Copila de zapada, primul roman al lui Eowyn Ivey, a fost numit de critici „un debut magic”, „cuceritor, poetic si fermecator”. Aparuta in 2012 in Statele Unite, cartea a ajuns pe lista de bestselleruri a The New York Times, dar si pe selecta lista britanica Waterstones 11, cu cele mai bune romane de debut. Tot in 2012, Eowyn Ivey a obtinut prestigiosul UK National Book Award, la categoria „International Author of the Year” pentru romanul de debut.

Copila de zapada, romanul de debut al lui Eowyn Ivey, imbina admirabil atmosfera de basm a tinuturilor acoperite de zapada din Alaska si realitatea dura a vietii de fermier intr-o regiune salbatica, neprietenoasa, care nu-si dezvaluie usor secretele. Ajunsi deja la jumatatea vietii, Jack si Mabel se lupta sa-si cladeasca o viata noua in Alaska anilor ’20, insa durerea pricinuita de lipsa copiilor sapa o prapastie tot mai adinca intre ei. Intr-o clipa de exaltare, la caderea primei zapezi din an, cei doi fac o copila de zapada cu chip delicat, buze trandafirii si par balai. Nu mica le este insa mirarea a doua zi, cind descopera ca fetita de zapada a prins viata, ca si cum povestea Snegurocikai, ce incintase copilaria lui Mabel, ar fi devenit dintr-odata realitate. Din acea clipa, Faina, copila de zapada, va deveni parte din familie si prezenta ei candida, zglobie le va schimba vietile pentru totdeauna. Romanul impleteste cu subtilitate si sensibilitate realismul magic al scriitorilor sud-americani cu o proza dura, viguroasa, dramatica, in stilul lui Jack London.


„Pornind de la un vechi basm rusesc, scriitoarea isi deapana povestea despre dezolare emotionala si spatiala, despre indelungi suferinte si pierderi intr-un minunat melanj de duritate si delicatete.” (Sunday Times)


„O bijuterie a artei nordice a povestirii. Oricine a cunoscut apasarea unei ierni lungi si alinarea adusa de o carte buna citita la gura sobei va aprecia cu siguranta Copila de zapada.” (John Straley)


„O poveste incintatoare despre iubire, speranta si supravietuire in Nordul inghetat.” (Daily Mail)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Actual
ISBN 978-973-46-4367-7
Traducător Veronica D. Niculescu
Număr de pagini 328
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCopila de zapada
Rating-ul tău