Corpuri. O carte despre libertate

în stoc
SKU
a254873
65.00 LEI
Pe scurt
Un eseu pe cat de lucid, pe atat de seducator, care arunca o lumina de laser asupra corpului in calitatea sa de construct cultural si asupra istoriei eliberarii sale, inca neincheiate. Cu istetime si ochi critic, Olivia Laing analizeaza corpurile si toate limitarile de care s-au lovit, purtandu-ne intr-o calatorie a celor mai mari miscari de eliberare din secolul XX. Corpul este o sursa de placere si durere, emanand uneori vulnerabilitate, alteori putere fara limite. Corpuri bolnave, corpuri discriminate, corpuri prizoniere, corpuri sexuale, corpuri agresate, corpuri ca instrumente ale protestului: scopul comun al acestor lupte a fost dreptul de a nu fi oprimat.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
ISBN 978-606-441-373-4
Traducător Oana Zamfirache
Număr de pagini 384
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCorpuri. O carte despre libertate
Rating-ul tău

Un eseu pe cat de lucid, pe atat de seducator, care arunca o lumina de laser asupra corpului in calitatea sa de construct cultural si asupra istoriei eliberarii sale, inca neincheiate.

Cu istetime si ochi critic, Olivia Laing analizeaza corpurile si toate limitarile de care s-au lovit, purtandu-ne intr-o calatorie a celor mai mari miscari de eliberare din secolul XX. Corpul este o sursa de placere si durere, emanand uneori vulnerabilitate, alteori putere fara limite. Corpuri bolnave, corpuri discriminate, corpuri prizoniere, corpuri sexuale, corpuri agresate, corpuri ca instrumente ale protestului: scopul comun al acestor lupte a fost dreptul de a nu fi oprimat.
 
Trecand prin propriile experiente ca activista si ca practicanta de medicina alternativa, Laing analizeaza si chiar polemizeaza cu unele dintre cele mai importante si dificile figuri ale secolului trecut - Sigmund Freud, Susan Sontag, Christopher Isherwood, Andrea Dworkin, Nina Simone sau Malcolm X. Indiferent de poverile pe care le poarta, corpurile raman o sursa de putere, chiar si in epoca tehnologizata si automatizata pe care o traim.