Credință, viață, diplomație. Monseniorul Miguel Maury Buendía în dialog cu Diana Turconi

în stoc
SKU
a264876
75.00 LEI
Pe scurt

O perspectivă inedită asupra diplomației renumite a Sfântului Scaun, interviul acordat de către Monseniorul Miguel Maury Buendía scriitoarei Diana Turconi constituie o mărturie importantă referitoare la anumite evenimente de anvergură, pe care istoria nu le-a elucidat încă pe deplin.

„Un Nunțiu Apostolic urmărește în primul rând consolidarea comuniunii dintre Bisericile particulare și Biserica Universală, făcând vizibilă și clară grija Succesorului lui Petru față de Bisericile locale și permițându-i, în același timp, să dispună de informații actualizate și specifice, indispensabile pentru desfășurarea coordonată și eficientă a funcției sale petrine.

Astăzi, mai mult decât oricând, misiunea Reprezentantului Pontifical este importantă, pentru că transmite învățăturile Papei Bisericilor și statelor unde este trimis. În special cele referitoare la demnitatea fiecărei persoane, de la concepție până la moartea naturală, la drepturile celor mai săraci, cele privind pacea, fraternitatea între popoare și respectarea libertății religioase, precum și cele în favoarea unei economii inspirate de criterii de echitate și incluziune, astfel încât să permită progresul spiritual și material al fiecăruia.”

Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sanctității Sale

Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
ISBN 978-606-441-537-0
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCredință, viață, diplomație. Monseniorul Miguel Maury Buendía în dialog cu Diana Turconi
Rating-ul tău

O perspectivă inedită asupra diplomației renumite a Sfântului Scaun, interviul acordat de către Monseniorul Miguel Maury Buendía scriitoarei Diana Turconi constituie o mărturie importantă referitoare la anumite evenimente de anvergură, pe care istoria nu le-a elucidat încă pe deplin.

Un Nunțiu Apostolic urmărește în primul rând consolidarea comuniunii dintre Bisericile particulare și Biserica Universală, făcând vizibilă și clară grija Succesorului lui Petru față de Bisericile locale și permițându-i, în același timp, să dispună de informații actualizate și specifice, indispensabile pentru desfășurarea coordonată și eficientă a funcției sale petrine.

Astăzi, mai mult decât oricând, misiunea Reprezentantului Pontifical este importantă, pentru că transmite învățăturile Papei Bisericilor și statelor unde este trimis. În special cele referitoare la demnitatea fiecărei persoane, de la concepție până la moartea naturală, la drepturile celor mai săraci, cele privind pacea, fraternitatea între popoare și respectarea libertății religioase, precum și cele în favoarea unei economii inspirate de criterii de echitate și incluziune, astfel încât să permită progresul spiritual și material al fiecăruia.

Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sanctității Sale

Diana Turconi este diplomată, scriitoare și ziaristă. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti, a urmat cursuri de specializare la Sorbona și are un masterat în geopolitică. 

A lucrat ca reporter, apoi ca redactor specializat în problematică socială la Revista 22 și a colaborat cu Dilema veche și cu alte publicaţii. În 1998 a intrat în diplomație, ocupând, prin concurs, un post la Ministerul Afacerilor Externe.

A condus Direcţia relaţii culturale, educaţionale şi ştiinţifice şi a activat în misiunile diplomatice ale României, ajungând la gradul de ministru plenipotenţiar. În semn de recunoaștere a activității sale, Sfântul Scaun, prin Papa Ioan Paul al II-lea, a decorat-o cu Marea Placă a Ordinului „Sf. Grigore cel Mare“ în grad de comandor, iar Ordinul Suveran Militar de Malta i-a decernat Crucea cu Coroană a Ordinului Pro Merito Melitensi, asimilabilă tot gradului de comandor.

A publicat volumele Una şi aceeaşi iubire (Cartea Românească, 1986), Legaţi-vă centurile de siguranţă (Cartea Românească, 1988), Eu sunt ţinta. Geo Bogza în dialog cu Diana Turconi (Du Style, 1996), Mica prăvălie cu orori. 11 romane (Du Style, 1997) şi numeroase articole. Din 1990 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. 

Monseniorul Miguel Maury Buendía (n. 1955), în prezent Nunțiu Apostolic în Marea Britanie, s-a născut la Madrid și a fost hirotonit preot în 1980. A obținut licența în Geografie și Istorie la Madrid și în Teologie Dogmatică la Salamanca, precum și un doctorat în Drept Canonic la Angelicum, Roma. A intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în 1987 și a activat în cadrul Nunțiaturilor Apostolice din Rwanda, Uganda, Maroc, Nicaragua, Egipt, Slovenia, Macedonia și Irlanda, precum și în calitate de responsabil pentru raporturile cu statele din zona Balcanilor. În 2008, Papa Benedict al XVI-lea l-a numit arhiepiscop titular de Italica și Nunțiu Apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan. În același an, a fost consacrat episcop în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma. În 2015, Papa Francisc l-a numit Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova.