Creierul ecranului pentru tinerii cititori

în stoc
SKU
a251544
49.00 LEI
Pe scurt
Ai aproape toata cunoasterea umana si toti prietenii la doar un click distanta. Ai unelte digitale, dispozitive cu ecran care, impreuna cu uimitorul tau creier, pot dezlantui o putere creativa de neimaginat. Dar sigur cunosti pe cineva caruia ii e putin cam greu sa reziste tentatiei ecranului si care il alege intotdeauna in defavoarea altor lucruri cu sens, care sunt si distractive. Ce efect are de fapt statul in fata ecranului, ora de ora, asupra creierului acestei persoane?
Mai multe informații
EdituraPublica
ISBN 978-606-722-548-8
Traducător Carmen Vioreanu
Număr de pagini 136
Formatul cărţii 14.5 X 20.5 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCreierul ecranului pentru tinerii cititori
Rating-ul tău
 
 
In varianta pentru tinerii cititori a bestsellerului Creierul ecranului, Anders Hansen si Mats Wanblad iti dau sfaturi despre cum iti poti ajuta prietenii sa preia controlul asupra dispozitivelor cu ecran, nelasandu-le sa le conduca intreaga viata.
 
Cunosti pe cineva care nu doarme suficient? Sau care are probleme de concentrare? Ori care e stresat, se enerveaza des si nu face deloc miscare? Stii ca toate aceste probleme pot proveni de la unul si acelasi lucru? Unul care e foarte bun in sine, dar care poate da totul peste cap daca este folosit gresit. Ma refer la ecrane, pe care in aceasta carte le vom numi generic "chestii cu ecran".
 
Acum hai sa vedem unde intervine creierul in aceasta discutie. Special la toate chestiile cu ecrane e ca sunt inteligente intr-un mod in care niciun alt dispozitiv din istorie nu a mai fost vreodata. De aceea sunt atat de utile si de distractive. Aplicatiile si programele lor sunt concepute nu doar pentru a ne ajuta, ci si pentru a ne studia, astfel incat sa ne starneasca si sa ne mentina interesul cat mai mult cu putinta.
 
Dar un obiect care invata cum gandim si cum ne simtim se va pricepe si sa ne determine sa facem ce vrea el. Si poate va vrea sa-l nu punem deloc deoparte, incercand altceva. Asa ca noi trebuie sa fim cu un pas inainte. In aceasta carte vom vedea ce se intampla in creierul nostru cand stam in fata ecranului, de ce reactionam si ne simtim asa cum o facem si unde ne duc toate acestea.