Creionul tamplarului

în stoc
SKU
C190658
19.27 LEI
Pe scurt

„Un roman superb, plin de sensibilitate si de compasiune.“ (Arturo Pérez-Reverte)

In vara anului 1936, in inchisoarea din Santiago de Compostela, un pictor deseneaza, cu un creion de tamplarie, Porticul Gloriei din catedrala orasului; in desenul lui, camarazii de detentie isi imprumuta chipurile apostolilor si profetilor. Un gardian, viitorul lui asasin, il priveste fascinat... Dupa ce il va executa rapid, ca sa il scuteasca de torturile falangistilor, va pastra, ca pe un trofeu, creionul lui de tamplarie.


Creionul pare sa scoata la suprafata tot ce este mai bun in fiecare dintre posesorii sai; nici Herbal, gardianul, nu se poate sustrage acestei forte. Urmarindu-l cu zel pe doctorul Daniel Da Barca, si inainte de detentie, si in timpul detentiei, ajunge sa stie totul despre el – nu numai care ii sunt convingerile politice, dar si pe cine admira, pe cine ajuta si, mai ales, pe cine iubeste. Fara sa-si dea seama, Herbal ajunge un fel de protector din umbra al doctorului Da Barca. Dupa multi ani, citind intr-un ziar stirea mortii acestuia, Herbal este din nou stapanit de forta magica a creionului si incepe sa spuna povestea...


Tradus in douazeci de limbi si ecranizat in 2003 in regia lui Antón Reixa, Creionul tamplarului impleteste subtil istoriile marunte ale personajelor (dragostea, tandretea, camaraderia si demnitatea in cele mai vitrege conditii) cu istoria mare, aceea care impieteaza asupra vietii. Rezultatul este un mozaic de melancolie si speranta, din care razbat atat strigatele disperate ale protagonistilor, cat si cele ale unui intreg popor ale carui libertati ajung sa fie grav ingradite.

Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Byblos
ISBN 978-606-588-200-3
Traducător Alexandra Reocov
Număr de pagini 160
Formatul cărţii 12.8x20.7
Tip copertă brosata
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCreionul tamplarului
Rating-ul tău