Criza de un trilion de dolari

Epuizat din stoc
SKU
C182738
28,80 LEI
Pe scurt
Publicată la începutul anului 2008, cartea de faţă este o adevărată profeţie a crizei ce urma să izbucnească, dar şi un ghid al celor care vor să descopere dedesubturile lumii finantelor mondiale.

Considerata cea mai grava dupa marele crah din 1929, actuala criza financiara a intrat in faza acuta in septembrie 2008. Fannie Mae si Freddie Mac, doua institutii americane de credit ipotecar susttinute de guvernul SUA, au fost la un pas de faliment. Banci puternice precum Lehman Brothers si Merrill Lynch s-au prabusit, in timp ce Rezerva Federala cauta disperata solutii. Panica a luat amploare si s-a pro- pagat ca un val seismic in intreaga lume, din Europa pana in Japonia. Chiar si acum, la peste doi ani de la izbucnirea crizei, efectele ei inca se fac simtite.


Care au fost, insa, cauzele care au determinat colapsul financiar? Cartea de fata va propune o analiza a ideologiei economice americane din ultimii 40 de ani, de la epoca liberal-keynesiana pana la teoria pietei libere apartinand Scolii de la Chicago. Morris este convins ca pasii gresiti facuti in timpul administratiilor Nixon, Ford si Carter, dar si politicile Rezervei Federale au adus Statele Unite in deriva econo- mica, au provocat caderea dolarului si declinul sectorului de afaceri american.


Totul a culminat cu explozia balonului imobiliar a creditelor ipotecare subprime. Fost bancher ssi avocat, Charles R. Morris este unul dintre cei mai buni analisti financiari ai momentului. Publicata la inceputul anului 2008, cartea de fata este o adevarata profetie a crizei ce urma sa izbucneasca, dar si un ghid al celor care vor sa descopere dedesubturile lumii finantelor mondiale. De acelasi autor a mai aparut, la Editura Litera, Criza economica si profetii ei.

Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție În afara colecţiilor
ISBN 978-606-600-008-6
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCriza de un trilion de dolari
Rating-ul tău