Cronica papilor

în stoc
SKU
C113442
Preț special 56.25 LEI Preț standard 75.00 LEI
Pe scurt

La sfarsitul mileniului al II-lea, papalitatea pare sa fi inchis un cerc in calatoria sa de-a lungul vremii, si-a restrans rolul politic si si-a reintarit pozitia de lider spiritual. Cronica papilor este prima carte care sa prezinte, intr-o forma narativa, folosind tabele cronologice si alte diferite mijloace vizuale, toate domniile papale in ordine cronologica. Biografii ale tuturor celor 266 de papi, de la Sfantul Petru la Benedict XVI, oferind o imagine de ansamblu a acestor personalitati fascinante - deopotriva pastori ai credintei, mari oameni de stat si mecenati ai artelor. Cronologii succinte, adevarate ghiduri vizuale, privind durata si evenimentele importante din timpul pontificatului fiecarui papa. Fise biografice pentru fiecare papa, cuprinzand informatii-cheie, cum ar fi numele de nastere, activitatea anterioara alegerii in functie si despre familie.


317 ilustratii, dintre care 112 color, incluzand portrete si busturi ale papilor, comori de arta de la Vatican si harti detailate.

Aceasta carte face parte din colectia Cultural a editurii Rao.


Domniile papale de la Sf. Petru pana in prezent.


O lucrare de referinta unica, o lectura extrem de accesibila. Papii sunt o parte esentiala a istoriei. In ultimii 2 000 de ani, putine locuri de pe pamant nu au fost influentate de papalitate sau supuse unor schimbari, in bine sau in rau, permanente sau temporare, de hotararile si de decretele papilor sau chiar de prezenta lor. Au existat 266 de papi si 39 de antipapi; 78 de papi si, surprinzator, 2 antipapi au fost canonizati; 77 de papi au fost romani, 100 italieni, 14 francezi, 11 greci, 7 germani, 6 sirieni, 3 sicilieni, 2 sarzi, 2 spanioli, 2 africani si cate unul englez, olandez, portughez si polonez; 22 de papi au fost calugari, 16 calugari mendicanti, 2 mireni si unul eremit; 4 papi au abdicat, 5 au fost intemnitati, 4 au fost omorati, unul asasinat, unul detronat.

Mai multe informații
EdituraRAO
ISBN 978-973-717-131-3
Traducător Carmen Ion
Număr de pagini 248
Formatul cărţii 20x26
Tip copertă cartonata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCronica papilor
Rating-ul tău