Cu eleganță didactică spre performanță matematică. Ghid novator pentru învățământul primar

în stoc
SKU
a221344
16.00 LEI
Pe scurt

Florian Berechet s-a născut la 21.08.1953 în Racovița, Argeș. A urmat cursurile primare la Conțești, apoi Liceul Pedagogic din Câmpulung-Muscel, absolvind în 1973. Ca șef de promoție, a fost repartizat în Curtea de Argeș, iar din 1980 este titular în orașul Mioveni.         Experiența pedagogică de peste 4 decenii a inclus responsabilități ca: responsabil de comisie metodică și cerc pedagogic, membru în C.A. al școlii și în Consiliului Consultativ al I.S.J., metodist, consilier local în cadrul primăriei Mioveni. A primit distincția GHEORGHE LAZĂR, devenind fiu al Argeșului, iar în 2015 i s-a decernat diploma de excelență în domeniul învățământului. Coautor de auxiliare didactice: Comunicare în limba română clasele I- IV; Matematică și explorarea mediului, clasele I- II, Matematică cls.III- IV, Matematică distractivă, COMPER, Caiete Tip. A propus subiecte la concursuri școlare,a publicat articole de specialitate,a urmat cursuri de formare continuă și a participat la Simpzioane și Conferințe județene, naționale și internaționale.

Lucrarea de față, rod al unei experiențe didactice de peste 45 de ani, este, înainte de toate, un ghid de abordare în mod creativ a matematicii în clasele primare.

Caracterul inedit, novator al lucrării este oferit de demonstrarea argumentată a adevărului că aritmetica se fundamentează în predarea-învățarea ei doar pe două operații matematice: adunarea și înmulțirea. Celelalte două operații, respectiv împărțirea și scăderea, sunt deduse din primele.

Lucrarea are un caracter inedit, incluzând artificii matematice, exerciții de calcul mintal și probleme non-standard, jocuri logico-matematice, explicații matematice ingenioase. Toate acestea sunt prezentate în așa manieră, încât să poată fi atins scopul pentru care ea a fost scrisă: în primele clase de studiu se nasc la micul discipol dragostea/atractivitatea sau repulsia pentru matematică. Dacă elevul simte că pătrunde în miezul noțiunilor, dacă gândirea lui este stimulată spre un efort gradat, dacă el trăiește bucuria fiecărui succes, toate acestea cultivă interesul și dragostea pentru studiul acestei frumoase discipline de învățământ.

Mai multe informații
EdituraParalela 45
ISBN 9789734733903
Număr de pagini 80
Formatul cărţii 20 x 26 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCu eleganță didactică spre performanță matematică. Ghid novator pentru învățământul primar
Rating-ul tău