Cu sînge rece

Epuizat din stoc
SKU
C180740
33.66 LEI
Pe scurt
Cu sînge rece este romanul cel mai cunoscut al lui Truman Capote, cu un succes imens atît la public, cît şi la critică, lansînd totodată la vremea sa un nou gen de roman, «de nonficţiune», cum l-a numit autorul.
Cartea prezinta intr-un stil elegant si bine calibrat o crima multipla ce a facut furori in ziarele de la sfirsitul anului 1959: patru membri ai unei familii prospere din Kansas au fost asasinati in casa lor, de doi escroci marunti, in cautarea unui seif inexistent. Capote reconsti­tuie minutios ultima zi din viata victimelor, trecutul si psihologia complicata a criminalilor, peripetiile si trans­formarile subtile prin care trec acestia dupa savirsirea crimei si pina cind sint prinsi, judecati si executati.

Capote patrunde cit se poate de adinc in mintea prota­gonistilor sai, dezvaluindu-le motivatiile, angoasele si iluziile, fara sa-si exprime direct nici o pozitie morala fata de criminali sau condamnarea lor la moarte. Autorul isi mascheaza prezenta prin adoptarea unei priviri ce analizeaza totul cu acelasi interes, construind un hibrid curios, roman realist cu o structura perfect echilibrata si reportaj ultrastilat, imaginativ in acelasi timp. Procesul de creatie a acestei carti constituie si subiectul filmului Capote (2005), cu Philip Seymour Hoffman in rolul scriito­rului.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Proza XX
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1897-2
Traducător Constantin Popescu
Număr de pagini 408
Formatul cărţii 10.6x18 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCu sînge rece
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!