Cum poate Adam Smith sa va schimbe viata

Epuizat din stoc
SKU
a124830
39.45 LEI
Pe scurt

Readucand la viata cartea neglijata a lui Smith, Roberts ne ofera o perspectiva de nepretuit asupra comportamentului uman, prin ochii uneia dintre cele mai stralucite minti din istorie.

O carte extraordinara. Te face sa te simti mai bine cu privire la viata, la omenire si la tine insuti. Ca si cum ai sta la o conversatie si un pahar de scotch cu Adam Smith sau, chiar mai bine, cu Russ Roberts. (Nassim Taleb, autorul cartii Lebada neagra)

Ne pot invata economistii cum sa traim o viata frumoasa? Atunci cand economistii in cauza sunt Adam Smith si Russ Roberts, raspunsul este un „da" raspicat. Aceasta e o carte distractiva, fascinanta si originala, care va va provoca sa deveniti o versiune mai buna a voastra. (Daniel Pink, autorul cartilor Drive si A vinde e omeneste)

Viata si economia sunt despre alegeri. A profita cat mai mult de viata inseamna a alege intelept. A intelege cum alegerile tale interactioneaza cu ale altora este esenta economiei. Iata cateva dintre lucrurile pe care Russ Roberts le-a inteles citind faimoasa carte a lui Adam Smith, Teoria sentimetelor morale si pe care speram sa le folositi dupa ce veti lectura Cum poate Adam Smith sa va schimbe viata. (UniCredit Bank)

Adam Smith a devenit sfantul protector al capitalismului datorita celei mai cunoscute opere a sa, Avutia natiunilor. Putini stiu insa ca filosoful scotian a avut la fel de multe de spus si in privinta comportamentului oamenilor, a modului in care ne percepem pe noi insine, a felului in care ii tratam pe ceilalti si a deciziilor pe care le luam pentru a ne gasi fericirea. Ideile sale despre natura umana sunt dezvoltate intr-o opera vasta si uimitoare, intitulata Teoria sentimentelor morale.

In Cum poate Adam Smith sa va schimbe viata, Roberts examineaza capodopera uitata a lui Smith si gaseste o comoara de cugetari practice si potrivite in orice epoca. Opiniile lui Smith despre natura umana sunt la fel de relevante astazi ca acum trei sute de ani. De ce avem nevoie pentru a fi cu adevarat fericiti? Sa urmarim faima si averea sau respectul prietenilor si al familiei? Cum putem face lumea un loc mai bun? Raspunsurile neasteptate ale lui Smith, incadrate in contextul bogat al evenimentelor curente, al literaturii, istoriei si culturii pop, sunt in acelasi timp profunde, paradoxale si amuzante.

Mai multe informații
EdituraPublica
ISBN 978-606-722-054-4
Traducător Raluca Chifu
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 14,5 x 20,5 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCum poate Adam Smith sa va schimbe viata
Rating-ul tău