Cum sa fii un parinte mai bun. Ajuta-ti copilul sa invete din greseli

în stoc
SKU
a261211
Preț special 52.43 LEI Preț standard 69.90 LEI
Pe scurt
Jessica Lahey, profesoara, scriitoare si mama, se concentreaza asupra anilor esentiali din perioada scolara, cand parintii trebuie sa invete sa le permita propriilor copii sa experimenteze dezamagirea si frustrarea traite uneori, astfel incat acestia sa poata deveni adulti de succes, rezilienti si autonomi. Parentingul modern este definit de un nivel de supra protectie fara precedent: parinti care contesta profesorii din pricina dezamagirilor cauzate de carnetul de note, parinti care dirijeaza prieteniile copiilor si care intervin la locul de joaca. Dupa cum explica autoarea, chiar daca acesti parinti se considera a fi deosebit de receptivi la bunastarea copiilor lor, ei nu le ofera de fapt sansa de a experimenta esecul sau oportunitatea de a invata sa isi rezolve singuri problemele.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint pentru parinti
ISBN 978-606-088-329-6
Traducător Andra Cristina Manole
Număr de pagini 288
Formatul cărţii 15 x 22 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCum sa fii un parinte mai bun. Ajuta-ti copilul sa invete din greseli
Rating-ul tău

Jessica Lahey, profesoara, scriitoare si mama, se concentreaza asupra anilor esentiali din perioada scolara, cand parintii trebuie sa invete sa le permita propriilor copii sa experimenteze dezamagirea si frustrarea traite uneori, astfel incat acestia sa poata deveni adulti de succes, rezilienti si autonomi. Parentingul modern este definit de un nivel de supra protectie fara precedent: parinti care contesta profesorii din pricina dezamagirilor cauzate de carnetul de note, parinti care dirijeaza prieteniile copiilor si care intervin la locul de joaca. Dupa cum explica autoarea, chiar daca acesti parinti se considera a fi deosebit de receptivi la bunastarea copiilor lor, ei nu le ofera de fapt sansa de a experimenta esecul sau oportunitatea de a invata sa isi rezolve singuri problemele.

Parentingul excesiv are potentialul de a distruge increderea unui copil si de a-i submina educatia, ne aminteste Lahey. Profesorii nu le predau copiilor doar cititul, scrisul si aritmetica. Ei ii invata despre responsabilitate, organizare, bune maniere, moderatie si perspectiva – abilitati de viata importante pe care copiii le poarta cu ei mult timp dupa ce parasesc sala de clasa. Autoarea prezinta un plan cu sfaturi specifice pentru gestionarea temelor, a carnetului de note, a dinamicii sociale si a sportului. Si, cel mai important, ea prezinta un plan pentru a-i ajuta pe parinti sa invete sa faca un pas inapoi si sa accepte esecurile copiilor lor. Cu un mesaj puternic, dar totodata cald si intelept, cartea Cum sa fii un parinte mai bun ofera o lectura esentiala pentru parintii, profesorii si psihologii care-si doresc sa-i ajute pe copii sa reuseasca.