Cum să ne mărturisim iubirea

în stoc
SKU
a215681
45.00 LEI
Pe scurt

Sylvie Galland este psihoterapeut, a fost directoare a Centrului de psihoterapie pentru copii de la Spitalul din Lausanne. Este o mai veche colaboratoare a lui Jacques Salomé, împreună cu care a mai publicat Mémoires de l’oubli (Editions Jouvence) Și je m’écoutais je me comprendrais (Editions de l’Homme).

Dorința în dragoste este minunată, fabuloasă, dinamică, atunci când se înscrie într-un ciclu de reciprocitate.

Jacques Salomé

Femininul vrea mai întâi să fie apreciat printr-o recunoaștere și o considerație care ar veni din exterior, de la Celălalt. Acestea sunt mai importante decât satisfacția fizică; ele trec cu mult înaintea plăcerii. Femininul are un vis absolut, de eternitate, de plenitudine; idealizează dragostea în aspectele sale cele mai puțin sexuale; se teme de carnalul prea limitat.

Masculinului îi place să vadă, el se bucură de frumusețea imediată. Cuvintele nu-i sunt necesare pentru a-și exprima emoțiile. El se lasă foarte puțin dus pe aripile fantasmelor, este conștient și de îndoielile sale, și de efemeritatea lucrurilor. Masculinul a interiorizat căderea, pierderea iremediabilă a paradisului; știe care sunt trădările posibile.

 

Jacques Salomé este un umanist pragmatic. Într-o epocă în care discursul psihologic se pierde în confuzie, el a știut să se concentreze pe esenţial: relaţia dintre oameni. El nu teoretizează, el explică. De aceea este înţeles și de aceea sfaturile lui te ajută să trăiești mai bine.

– Jean-Louis Servan-Schreiber

Jacques Salomé ne întreabă dacă drumul nostru are o inimă. Al lui are una, și tocmai de aceea ne vorbește.

– Marc de Smedt

Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Ediția cărții II
ISBN 9786064407351
Traducător Mirela Simion
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCum să ne mărturisim iubirea
Rating-ul tău