Cum să reușești fără să tocești la fizică! Fenomene mecanice

în stoc
SKU
a226317
59.00 LEI
Pe scurt

Henry Ford (n. 30 iulie 1863 – d. 7 aprilie 1947) a fost fondator al industriei americane de automobile, a intemeiat Ford Motor Company (1903), autor al unui nou mod de organizare a productiei industriale, cunoscut sub denumirea de fordism.

Henry Ford s-a nascut pe data de 30 iulie 1863, in districtul Wayne, Michigan. Fiul unor emigranti irlandezi, Mary si William Ford, care s-au stabilit la o ferma in Dearborn, isi ajuta tatal cu gospodaria, si urma scoala intr-o cladire cu o singura clasa. Cu toate acestea, Ford nu a fost atras nici de scoala, nici de viata de la ferma si, la varsta de 16 ani, a plecat la Detroit pentru a-si gasi o slujba.

S-a angajat ucenic la un atelier auto, unde a invatat totul despre motorul cu ardere interna. Dupa cativa ani in care a invatat aceasta meserie, Ford s-a intors la ferma, la familia sa, si a lucrat part-time pentru Westinghouse Engine Company. Ford si-a deschis propriul atelier auto la ferma sa si a inceput sa repare motoare si masini. In aceasta perioada, Ford s-a indragostit de Clara Bryant, cu care s-a casatorit in 1888.

Henry Ford, dupa cateva experimentari cu vehicule power-driven el s-a dus in 1890 in Detroit si a lucrat ca mecanic si inginer cu Edison Company. Ford va continua sa lucreze in timpul sau liber iar in 1896 va finaliza primul sau automobil. Renuntand la Edison Company in 1899 el va deschide Detroit Automobile Company.

Un dezacord cu asociatii l-a lasat pe Ford sa organizeze in 1903 o companie Ford Motor Company in parteneriat cu Alexander Malcomson, James Couzens, si fratii Dodge. In 1907 el va cumpara actiunile asociatilor sai, astfel ca familia Ford va ramane la conducerea companiei.

Cand, in 1903, Henry Ford si-a deschis afacerea de la Detroit, tot ce-si dorea era sa produca si sa vanda masini. Si timp de 19 ani a vandut numai un singur fel de masina: cunoscutul Model T. Dar intr-un numar impresionant: 15.500.000, jumatate din productia mondiala. Linia sa de asamblare, de-a dreptul revolutionara, i-a permis sa vanda masinile la un pret la care putea sa aiba acces o familie americana cu venituri medii. Celebrul constructor de automobile a reusit performanta de a dubla salariile muncitorilor simultan cu reducerea orelor de lucru. Ceea ce pana atunci era doar o jucarie pentru capriciile celor bogati a devenit, gratie lui Henry Ford, o necesitate a vietii cotidiene, fericind lumea cu autostrazi, statii de benzina si ambuteiaje.

Prin diferite optimizari, in special la linia de asamblare, prin realizarea unor standarde pentru masini, Ford a reusit sa o ia inaintea celorlalti competitori cu o masina ieftina, standardizata.

Seria Cum să reușești fără să tocești la fizică, realizată de profesori cu vastă experiență, conține o prezentare esențializată a noțiunilor de fizică studiate în gimnaziu. Scris într-un limbaj accesibil elevilor din gimnaziu, volumul Fenomene mecanice face referire la fenomene din natură ce se explică pe baza noțiunilor studiate, iar prezentarea grafică facilitează înțelegerea și asimilarea materiei. Cel mai important, cartea include probleme rezolvate împreună cu explicațiile necesare, oferind elevilor toate beneficiile orelor de fizică predate în sistemul clasic. De aceea, este de un real ajutor pentru studiul individual.

Volumele din colecția Cum să reușești fără să tocești își propun să împrietenească orice elev, oricât de reticent, cu materia de gimnaziu. De un real folos mai ales în pregătirea pentru Evaluarea Națională, cărțile au o structură clară și un design atrăgător, care să-i atragă pe copii și să-i ajute să rețină cu ușurință teoria care, până acum, li se părea greoaie și neclară.

Din cuprins:
Măsurarea mărimilor fizice • Mărimi fizice scalare și vectoriale • Viteza și accelerația • Forțe. Echilibrul de translație • Momentul forței. Echilibul de rotație • Lucrul mecanic. Randament. Energie • Mecanica fluidelor

Mai multe informații
EdituraGama
Colecție Autobiografia
Ediția cărții II
ISBN 9786060560654
Traducător George Arion Jr.
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 16.5 x 23.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCum să reușești fără să tocești la fizică! Fenomene mecanice
Rating-ul tău