Cum sa-ti antrenezi mintea

în stoc
SKU
a246486
15.00 LEI
Pe scurt
Cum sa-ti antrenezi mintea. 10 sfaturi pentru dezvoltarea eficientei mintale Cartea lui Arnold Bennett abordeaza teme de larg interes pentru omul de azi: performantele intelectului, despartirea de trecut, succesul si esecul. Cu toate acestea, nu ofera retete facile, ci experiente revelatoare, pentru ca antrenamentul permanent al mintii este esential in business, in relatiile cu ceilalti, dar mai ales in echilibrul personal.
Mai multe informații
EdituraCartex
Colecție Canapeaua lui Freud
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-606-960-423-6
Traducător Lucian Pricop
Număr de pagini 88
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCum sa-ti antrenezi mintea
Rating-ul tău

Cum sa-ti antrenezi mintea. 10 sfaturi pentru dezvoltarea eficientei mintale

Cartea lui Arnold Bennett abordeaza teme de larg interes pentru omul de azi: performantele intelectului, despartirea de trecut, succesul si esecul. Cu toate acestea, nu ofera retete facile, ci experiente revelatoare, pentru ca antrenamentul permanent al mintii este esential in business, in relatiile cu ceilalti, dar mai ales in echilibrul personal.

Nu poti atinge o stare de normalitate si nu reusesti sa ai succes decat daca stii regulile jocului, daca nu te pacalesc falsele idealuri, mizele gresite si prejudecatile despre sine.
 
Cand publica pentru prima data textele din acest volum int-un magazin londonez, "T.P's Weekly", Bennett are ideea de marketing de a-si invita cititorii sa reactioneze, sa-i raspunda la o ancheta pe teme de self-help, bazata pe o intrebare centrala pe care o reconstruim pornind de la raspunsurile reproduse si comentate (deseori ironic) de intervievator: Cum sa-ti ameliorezi performantele mintii? De la aceasta intrebare se declina alte cateva care vorbesc, in esenta, tot despre relatia intre individ si puterea sa de a privi lucrurile din exterior, dar si despre propria personalitate, ca adjuvanti in existenta cotidiana.
 
Pentru ca au iesit in genere din campul de interes imediat, obiectele aduse in cabinetul de psihologie al lui Bennett par artefacte de vrajitorie, iar tehnicile pe care le propune aduc cu practicile exoterice ale alchimistilor. Asa par pentru ca s-a petrecut o de-familiarizare a individului contemporan cu lectura cartilor ca act cotidian, cu reflectia asupra statutului unor persoane si institutii sacrosante (precum sotul/sotia si casatoria) sau al celui mai important ideal, piatra unghiulara a fericirii, succesul.