Cum să trăieşti cu o soţie necredincioasă

Epuizat din stoc
SKU
C165753
Preț special 18.00 LEI Preț standard 24.00 LEI
Pe scurt
Cum să trăieşti cu o soţie necredincioasă (Vila de vineri în original), conţinând 16 nuvele şi povestiri, este ultimul volum de proză al scriitorului, publicat chiar în anul morţii sale.
Majoritatea acestor proze scurte au în centru iubirea în diversele sale ipostaze: dragostea domestică şi amorul extraconjugal, iubirea aflată la graniţa cu ura, exaltarea adolescentină şi pasiunea "neortodoxă" etc.

În viziunea autorului, femeile sunt, în genere, mai vulnerabile, dacă nu chiar predispuse la relaţii adulterine, în timp ce bărbaţii, dacă nu le urmează exemplul, plănuiesc răzbunarea ori rămân într-o expectativă vindicativă, chibzuindu-şi fiecare mutare.

Pe lângă aceste încercări de a răspunde la interogaţia indusă din titlu, volumul include şi câteva proze satirice, prin care Moravia îşi reconfirmă atitudinea critică faţă de tribulaţiile burgheziei italiene.

Nuvela Vila de vineri a fost ecranizată de Mauro Bolognini în 1992, filmul avându-i în rolurile principale pe Julian Sands (Stefano) şi Joanna Pacula (Alina).
Mai multe informații
EdituraArt
Colecție desenul din covor
Ediția cărții I
ISBN 978-973-124-089-3
Traducător George Popescu
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCum să trăieşti cu o soţie necredincioasă
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!