Cunoasterea feminina. Dezvoltarea sinelui, a vocii si a mintii

în stoc
SKU
a249830
64.90 LEI
Pe scurt
Cunoasterea feminina este un studiu clasic al psihologiei feminine, publicat pentru prima data in 1986, in centrul caruia se afla femei obisnuite care isi regasesc glasul si il folosesc ca sa castige controlul asupra propriei existente. In viata de zi cu zi, dar si in cea profesionala, femeile tind sa simta ca nu sunt ascultate, desi au ceva important de spus. Probabil ca stereotipul larg acceptat, ca femeile gandesc emotional si intuitiv, a incurajat deprecierea contributiilor "sexului slab", cunoasterea intuitiva fiind considerata mai putin valoroasa decat cea obiectiva. Autoarele acestui volum si-au propus sa examineze modalitatile de cunoastere specific feminine si au realizat interviuri cu 135 de femei cu varste intre 16 si 60 de ani, din medii culturale si economice diferite, in urma carora au identificat cinci perspective diferite din care femeile vad realitatea si trag concluzii despre adevar, cunoastere si autoritate.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Introspectiv
ISBN 978-606-339-622-9
Traducător Cornelia Dumitru
Număr de pagini 400
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCunoasterea feminina. Dezvoltarea sinelui, a vocii si a mintii
Rating-ul tău

Cunoasterea feminina este un studiu clasic al psihologiei feminine, publicat pentru prima data in 1986, in centrul caruia se afla femei obisnuite care isi regasesc glasul si il folosesc ca sa castige controlul asupra propriei existente.

In viata de zi cu zi, dar si in cea profesionala, femeile tind sa simta ca nu sunt ascultate, desi au ceva important de spus. Probabil ca stereotipul larg acceptat, ca femeile gandesc emotional si intuitiv, a incurajat deprecierea contributiilor "sexului slab", cunoasterea intuitiva fiind considerata mai putin valoroasa decat cea obiectiva. Autoarele acestui volum si-au propus sa examineze modalitatile de cunoastere specific feminine si au realizat interviuri cu 135 de femei cu varste intre 16 si 60 de ani, din medii culturale si economice diferite, in urma carora au identificat cinci perspective diferite din care femeile vad realitatea si trag concluzii despre adevar, cunoastere si autoritate.