Cuvinte alese

în stoc
SKU
a251424
Preț special 52.50 LEI Preț standard 70.00 LEI
Pe scurt
Omul nu este pedepsit pentru ca gandeste, ci pentru ce gandeste. Concluzia esentiala care se desprinde din comentarea tuturor temelor abordate este aceea ca suntem cu totii rezultatul unei ratiuni care traverseaza intreaga existenta de la astre pana la ultimul graunte de nisip. Avem cu totii o singura ratiune: aceea de a fi in acord cu intentia prima a creatiei - indiferent de modul in care ne interpretam originea. Dispunem acum de argumente stiintifice prin care intelegem ca nu suntem singuri intr-un univers indiferent si rece la patimile si suferintele noastre, ca nu ne-am nascut intamplator, ci cu un rost bine precizat. Fiecare dintre noi isi ocupa locul sau in Univers, in virtutea unei gandiri inscrise dincolo de noi. Acest rost ne confera motivatia de a fi si calea de eliberare, de salvare. Avem nevoie de o noua constiinta, o noua gandire, o noua paradigma, o Noua Spiritualitate. - Dumitru Constantin Dulcan
Mai multe informații
EdituraScoala Ardeleana
Colecție Noua Spiritualitate
ISBN 978-606-797-942-8
Număr de pagini 274
Formatul cărţii 14 x 21 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCuvinte alese
Rating-ul tău

Omul nu este pedepsit pentru ca gandeste, ci pentru ce gandeste.

Concluzia esentiala care se desprinde din comentarea tuturor temelor abordate este aceea ca suntem cu totii rezultatul unei ratiuni care traverseaza intreaga existenta de la astre pana la ultimul graunte de nisip.
Avem cu totii o singura ratiune: aceea de a fi in acord cu intentia prima a creatiei - indiferent de modul in care ne interpretam originea.
Dispunem acum de argumente stiintifice prin care intelegem ca nu suntem singuri intr-un univers indiferent si rece la patimile si suferintele noastre, ca nu ne-am nascut intamplator, ci cu un rost bine precizat.
Fiecare dintre noi isi ocupa locul sau in Univers, in virtutea unei gandiri inscrise dincolo de noi. Acest rost ne confera motivatia de a fi si calea de eliberare, de salvare.
Avem nevoie de o noua constiinta, o noua gandire, o noua paradigma, o Noua Spiritualitate. - Dumitru Constantin Dulcan

O carte a cartilor lui Dumitru Constantin-Dulcan era necesara si, cred, mult asteptata. Chintesenta gandirii Profesorului, in care temele fundamentale sa fie selectate si redate prin fragmente memorabile, nu a fost evidentiata pana acum. S-a incumetat Vasile Andreica, un cititor pasionat al scrierilor Profesorului Dulcan si traducatorul in limba engleza a bine-cunoscutei carti Inteligenta Materiei (The Intelligence of Matter). A citit si recitit lucrarile mentionate in Nota si a facut o lista de subiecte care strabat ca un fir rosu aceste carti, rezultand o frumoasa isprava editoriala.
 
Cred ca Domnului Profesor Dumitru Constantin-Dulcan i se poate aplica, dar cu diferentele de rigoare asupra continutului, versul lui Horatiu din Ode III, 30, 1: Exegi monumentum aere perennius (Am ridicat un monument mai trainic decat bronzul). Volumul de Cuvinte alese este inca un argument ca opera Domniei Sale va dainui, depasind vremurile; ea a fost si va fi citita in continuare. Epocile au trecut si trec, cititorii fideli ai acestor texte raman.
Asadar, aduc multumiri lui Vasile Andreica, scormonitor in galeria de comori ale spiritului, pentru sarguinta cu care a alcatuit aceste Cuvinte alese, si artistului Ovidiu Neagu, care a surprins o ipostaza fotografica a autorului potrivita atmosferei cartii.
Nu in ultimul rand, multumiri colegelor din redactie, Cristina Brait (pentru implicarea in editarea cartilor Domnului Profesor) si Mariana Rabinca (pentru realizarea copertei si a tehnoredactarii).
 
Profesorul Dumitru Constantin-Dulcan a primit exemplarul de semnal de ziua lui (nascut la 5 noiembrie, in acte 6 noiembrie 1938), iar surpriza acestui proiect editorial a imbratisat-o cu entuziasm si satisfactie intelectuala, avand astfel ocazia sa-si revada textele inainte de tiparirea tirajului.
Dragi cititori, sper ca intalnirea Domniilor Voastre cu volumul de fata sa fie la fel de insufletita. Va doresc lectura placuta! - Vasile George Dancu