Dacă pisicile ar dispărea din lume

în stoc
SKU
FI000742/1
32.00 LEI
Pe scurt

Roman vândut în peste 2 milioane de exemplare, publicat în peste 20 de limbi, ecranizat în 2016 în Japonia și în curs de adaptare hollywoodiană, Dacă pisicile ar dispărea din lume este o mică bijuterie de umanitate, plină de umor, deopotrivă luminoasă și melancolică.

Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
ISBN 978-606-097-151-1
Traducător Magdalena Ciubancan
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDacă pisicile ar dispărea din lume
Rating-ul tău

Roman vândut în peste 2 milioane de exemplare, publicat în peste 20 de limbi, ecranizat în 2016 în Japonia și în curs de adaptare hollywoodiană, Dacă pisicile ar dispărea din lume este o mică bijuterie de umanitate, plină de umor, deopotrivă luminoasă și melancolică.

Când Diavolul și un motan se întâlnesc în literatură urmează aproape sigur un târg și o lecție de viață. Motanul, pe nume Varză, este al unui tânăr poștaș care află că mai are foarte puțin de trăit, poate o zi, poate o săptămână. O ocazie pentru Diavol să intre în scenă, fluturându-i pe la nas un târg de nerefuzat: câte o zi de viață în plus, pentru câte un lucru care să dispară din lume. Cu fiecare dispariție, poștașul își rememorează momente din trecut și, redându-le în mici fragmente, redescoperă de fapt lucrurile importante pe care oamenii ajung cu greu să le recunoască și să și le asume. Dacă pisicile ar dispărea din lume este o scrisoare de dragoste adresată vieții și lucrurilor care contează cu adevărat. 

 

GENKI KAWAMURA s-a născut în 1979, la Yokohama, în Japonia. Scriitor și traducător, producător și regizor de film multipremiat, a debutat în 2012 cu romanul Dacă pisicile ar dispărea din lume (Sekai kara neko ga kietanara; Humanitas Fiction, 2022), bestseller internațional, care s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare și a fost tradus în peste 20 de limbi. În 2013 îi apare prima carte pentru copii, Povestea câinelui Tinny și a balonului (Tinī fūsen inu monogatari), adaptată apoi într-un serial de televiziune și într-o serie de filme de lungmetraj. În anul următor publică Moom (Mūmu), a doua sa carte pentru copii, adaptată, la rândul ei, ca film de animație, care a câștigat 32 de premii la festivaluri de film din întreaga lume. În 2014 apare al doilea său roman, Un bărbat de milioane (Oku otoko), vândut în peste 750 000 de exemplare, și acesta ecranizat, urmat, în 2016, de romanul Dacă se face aprilie, ea va (Shigatsu ni nareba kanojo ha). În 2021 publică romanul Imn (Shinkyoku), urmat, în 2022, de volumul semnat împreună cu Marie Kondo, Camera palavrelor (Oshaberi na heya). Genki Kawamura este și autorul unor serii de eseuri și culegeri de interviuri, dintre care menționăm Brainstorming (Buresuto) și Știință (Rikei). Cărțile sale sunt publicate în peste 30 de țări.