Dansul relatiilor. Cum sa vorbim cand ne simtim furiosi, raniti, speriati, frustrati, jigniti, inselati sau disperati

în stoc
SKU
a222898
44.00 LEI
Pe scurt

Dr. Harriet Lerner este unul dintre cei mai apreciati si mai respectati experti in relatiile de cuplu din Statele Unite, fiind renumita in domeniul psihologiei feminine si al relatiilor de familie. Este autoarea cartii The Dance of Anger, un bestseller New York Times, si a altor carti de succes, ale caror vanzari totale depasesc 5 000 000 de exemplare. Timp de peste doua decenii, a fost psiholog la clinica Menninger din Topeka (statul Kansas) si membru al Scolii de Psihiatrie Karl Menninger. In prezent, ofera consultatii pe cont propriu. Dr. Harriet Lerner este  conferentiar, consultant si organizator de ateliere in domeniu si a aparut in emisiuni ale canalelor CNN si NPR, precum si in emisiunea celebrei Oprah Winfrey. A publicat articole in publicatia The Huffington Post si in rubrica „The Dance of Connection”, pe website-ul psychologytoday.com. In colaborare cu sora sa, a scris carti pentru copii. Traieste impreuna cu sotul ei in orașul Lawrence  si are doi copii.

Desi relatiile apropiate ofera cele mai bune ocazii de fi cunoscut si de a-l cunoaste pe celalalt, ele sunt totodata un teren propice pentru tacere si frustrare, pentru ca oamenii au tendinta de a-si inabusi vocea adevarata si de a nu impune limite sanatoase. Indiferent daca este vorba despre partenerul de viata, un parinte, o sora sau un prieten, Dansul relatiilor ne invata cum sa gestionam cele mai importante relatii din viata noastra cu claritate, incredere si iubire. Cartea lui Harriet Lerner ne explica ce sa spunem si ce sa nu spunem atunci cand:

• Dorim sa ni se ceara scuze, dar persoana care ne-a ranit refuza sa isi ceara iertare si nu isi recunoaste faptele.
• Suntem disperati si nu stim cum sa facem conversatia sa avanseze.
• Ne simtim impovarati si deprimati de criticile, negativismul sau comportamentul iresponsabil al celuilalt.
• Am fost respinsi sau ignorati, iar cealalta persoana nu doreste sa discute cu noi.
• Credem ca am incercat totul, si totusi nimic nu se schimba.
• Suntem nehotarati daca este cazul sa parasim relatia si nu ne cunoastem limitele.

 

„…daca vreti o reteta pentru esecul in orice relatie importanta, incapatanati-va si refuzati sa va schimbati pana cand cealalta persoana se schimba prima.”

 

„Nimic – nici macar antrenarea asertivitatii si toate abilitatile de comunicare din lume – nu poate impiedica o relatie sa devina un loc al manifestarii tacerii ostile sau al evadarii, al furiei sau al frustrarii, chiar daca ne referim strict la perioadele ei dificile. Nicio carte si niciun expert nu ne pot proteja de intreaga gama de stari emotionale negative care ne definesc ca oameni. Il putem influenta pe celalalt prin ceea ce spunem si prin ceea ce nu spunem, dar niciodata nu putem controla rezultatul.”

 

„Provocarea majora in toate relatiile apropiate este pastrarea atat a unui «eu» esential, cat si construirea unui «noi», fara a pierde aceste componente atunci cand situatia este dificila. Daca avem posibilitatea de a alege, trebuie sa preferam discutiile in locul tacerii, trebuie sa ne mentinem o conduita in conformitate cu valorile si credintele noastre si, inainte de toate, sa ne salvam pe noi insine.”

 

„Relatiile de lunga durata au de suferit atunci cand nu tratam problema diferentelor si a neintelegerilor cu toleranta, umor si respect. Relatiile au de suferit si atunci cand devenim excesiv de toleranti cu diferentele, asa incat asteptam prea putin de la cealalta persoana sau ne multumim cu aranjamente Nedrepte si compromitatoare, care ne macina individualitatea.”

Harriet Lerner, Dansul relatiilor

Mai multe informații
EdituraHerald
Colecție Pas in doi
ISBN 5948417430162
Traducător Monica Morosanu
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Bestseller
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDansul relatiilor. Cum sa vorbim cand ne simtim furiosi, raniti, speriati, frustrati, jigniti, inselati sau disperati
Rating-ul tău