Datinile noastre la naștere și la nuntă

în stoc
SKU
a218718
35.00 LEI

De naștere, de nuntă și de moarte sunt legate atâtea obiceiuri în viața satelor, obiceiuri necunoscute celor de la târguri, încât, cunoscându-le, ne putem da seama cam de unde purcede deosebirea de care pomenim cu toții.Cunoscând obiceiurile acestea, vom pătrunde taina: vom vedea ce gândește, ce crede și cum trăiește poporul noastru și atunci, amintindu-ne ce legi i-am făurit, ce viață artificială și protivnică i-am croit și l-am silit s-o ducă, vom rămâne pe gânduri, cuprinși de mirare că în sate și orașe este numai deosebire, iar nu și dușmănie de moarte.


Volumul reuneşte două studii ale lui A. Gorovei, ce se constituie într-un fel de sinteză accesibilă a bogatelor ceremonialuri ale naşterii şi nunţii pe care tradiţia satului românesc le-a păstrat peste vreme.

...

Putem spune că ediția de față este de două ori deosebită: pentru că, deschizând calea studiilor de popularizare, se bucură de o deschidere mai amplă a cercului de cititori (încă o dată repetăm, fără însă a pierde din importanța pe care studiul o are pentru specialiști) și, în al doilea rând, pentru că promovează contribuția unor etnologi în devenire, cu reale aptitudini pentru această profesie frumoasă.

Antoaneta Olteanu

 

Mulți spun că neamul nostru românesc este împărțit în două clase, dacă nu dușmane, dar măcar cu totul străine una de cealaltă, așa de străine, ca și cum ar fi două popoare deosebite: lumea de la țară și cea de la orașe.

 

Mulți spun aceste vorbe numai pentru că le-au auzit de la alții; dar prea puțini sunt convinși că ceea ce spun este așa. Lumea e făcută mai mult din oameni cărora le vine la îndemână să primească de-a gata orice opinii, oricât de îndrăznețe, și să se facă propovăduitorii unor teorii pe care le-au bătut ieri, cu toată înverșunarea, și pe care le susțin astăzi, pentru că sunt la modă.

Mai multe informații
EdituraPaideia
ISBN 9786067483840
Număr de pagini 180
Formatul cărţii 9.5 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDatinile noastre la naștere și la nuntă
Rating-ul tău