De ce el? De ce ea? Cum sa gasesti dragostea adevarata intelegandu-ti tipul de personalitate

în stoc
SKU
HU000648/2
37.00 LEI
Pe scurt

„O carte fascinanta... Poate ca v-ati gasit deja partenerul de viata ideal, dar chiar si asa aceaste pagini va vor provoca numeroase revelatii cu privire la stiinta dragostei.“ (The Boston Globe)

Suntem un cocktail de hormoni. Peste acesta se depun achizitiile datorate educatiei si culturii in care crestem, experientele de viata, cautarile personale, setul de valori adoptate, atatea si atatea variabile care compun universul unic al fiecarui individ. Ramane insa definitorie pentru personalitatea unui om acea „compozitie chimica" innascuta, proprie fiecaruia in parte si bazata pe un numar de patru sisteme: dopamina, testosteronul, serotonina si estrogenul. In functie de acesti hormoni se diferentiaza patru mari tipuri de personalitate, Exploratorul, Conducatorul, Constructorul si Negociatorul, usor de identificat in urma completarii chestionarului propus de Helen Fisher in cartea de fata. Ce anume influenteaza alegerea unui anumit partener de viata si de ce unele relatii pur si simplu nu functioneaza? Raspunsurile aflate in urma studiului realizat de autoare si-au gasit confirmarea in cei peste opt milioane de oameni din cele patruzeci de tari unde a fost pus in aplicare, prin intermediul unor site-uri de servicii matrimoniale. Concluzia: ca sa-ti gasesti dragostea adevarata, este esential sa te cunosti pe tine insuti si sa traiesti in acord cu propria-ti identitate.


„Nu-i de mirare ca exista atatia oameni de stiinta, dar si profani care considera ca «extremele se atrag». La fel, multi sustin ideea potrivit careia «cine se-aseamana se-aduna». Ambele tipare exista – si totul depinde de tipul de personalitate principal al fiecaruia. Era ca si cum m-as fi strecurat in bucataria mamei natura si as fi dat peste retetele ei despre dragoste.“ (Dr. Helen Fisher)

Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Humanitas practic
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-6226-2
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă Brosata
Data apariției 2018
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDe ce el? De ce ea? Cum sa gasesti dragostea adevarata intelegandu-ti tipul de personalitate
Rating-ul tău