De ce gandim ceea ce gandim. Filosofia pe scurt

în stoc
SKU
a223547
32.00 LEI
Pe scurt

„Cei care se opun comunismului trebuie lichidati. Nu e suficient sa-i bagam in puscarii, pentru ca din puscarii mai pot sa iasa. Trebuie impuscati.“ (Sartre)

Cartea De ce gândim ceea ce gândim: filosofia pe scurt este bazată pe întrebări pe care majoritatea oamenilor și le-au pus din când în când, mai ales în momentele de reflecție sau observație.

Ați fost vreodată singuri cu gândurile voastre? Ați fost vreodată întrebați dacă paharul este pe jumătate plin sau pe jumătate gol? V-ați întrebat ce este fericirea adevărată sau cum să o atingeți? Sau poate că nimic nu contează cu adevărat dacă totul este doar o iluzie sau un vis?

Aceste idei sunt câteva dintre întrebările fundamentale care i-au tulburat și i-au exasperat pe unii dintre cei mai mari filosofi ai istoriei civilizației umane, provocând argumente și dezbateri în încercarea de a lărgi orizonturile gândirii umane.

Autorul Alain Stephen încearcă să demitizeze unele dintre aceste întrebări-cheie, urmărindu-și originile în scrierile unor gânditori proeminenți de-a lungul veacurilor, de la colonadele Greciei Antice până la saloanele intelectuale ale Franței secolului al XX-lea și arată cum au evoluat în timp aceste idei și concepte.

De ce gândim ceea ce gândim – filosofia pe scurt oferă teme de gândire atât amatorului, cât și celui mai erudit filosof.

Alain Stephen caută să ofere răspuns la întrebări precum: „Avem liber-arbitru?“, „Ce definește binele și răul?“ sau „Este mai bine prea mult decât insuficient?“

Conceptele importante și argumentele sunt explicate într-un mod accesibil și lipsit de jargoane, iar cartea descrie modul în care aceste idei influențează percepția noastră despre noi și despre lumea înconjurătoare.

DESPRE AUTORI:

Alain Stephen este scriitor și profesor independent și autorul mai multor cărți despre filosofie, istorie și cultură populară. Este maestru de filosofie și este fondatorul și editorul Jurnalului literar Samizdat. Locuiește în Brighton cu soția și fiica sa.

 

Mai multe informații
EdituraDidactica Publishing House
Colecție Universitas
Ediția cărții a VII-a
ISBN 5948495005474
Traducător Claudia Guiu
Număr de pagini 114
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDe ce gandim ceea ce gandim. Filosofia pe scurt
Rating-ul tău